Juris Nagainis, Lauris Arājs un Vladimirs Prisjagins plāno reida maršrutu.. Foto – Indulis Burka

Pa ceļam uz reida vietu Andrejs Zvirbulis stāsta savu pieredzi. 5


“Viens no populārākajiem pārkāpumiem – neizlādēts medību ierocis. Domāju, tā ir nevērīga attieksme pret noteikumiem. Apturētais, kad konstatēts, ka ieroča aptvere ir pilna, parasti saka: bet es taču izlādēju, patronas patrontelpā nav!” tā Zvirbuļa kungs.
“Ieroci par izlādētu uzskata tad, ja patronas izņemtas arī no aptveres, turklāt tās nedrīkst glabāties vienā iesaiņojumā ar ieroci. Šovasar bija arī gadījums, kad, lūdzot uzrādīt ieroci, redzu, ka aptvere jau ir kabatā un tukša, taču atverot aizslēgu, no patrontelpas izlido patrona. Tā, visticamāk, bija gadījuma rakstura kļūda, turklāt ļoti bīstama. Reizēm nākas konstatēt, ka, nākot no torņa, ierocis ir pielādēts. Acīmredzot ar domu, ka pa ceļam kaut kas var gadīties.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Noteikumu rakstītājus vajadzētu paslavēt
Vēl viena nianse, kuras dēļ noteikumu rakstītājus vajadzētu paslavēt. Ir noteikumi, ka savā medību iecirknī atļauts pārvadāt medību ieroci izlādētu, taču neiesaiņotu. Nakts vidū mežā sastopot mednieku, kurš šādi pārvadā ieroci, tomēr rodas divdomīga situācija, jo tumšajā diennakts laikā medības atļautas tikai no 2,5 metrus augsta paaugstinājuma. Turklāt medības sākās ar to brīdi, kad ierocis ir izņemts no iesaiņojuma un sagatavots pielādēšanai. Principā pietrūkst norādes, ka diennakts tumšajā laikā ierocim jābūt iesaiņotam. Kā rīkojamies mēs – ja ierocis novietots tā, ka nav pa ķērienam, no protokola rakstīšanas atturēsimies. Pretējā gadījumā no soda neizbēgt.

Šādā pašā situācijā var rasties pārpratumi arī tad, ja mednieks atrodas teritorijā, par kuru nav noslēgts medību tiesību nomas līgums. Arī šādā gadījumā mednieks neatrodas savā medību iecirknī un ierocim jābūt iesaiņotam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bija arī gadījums, kad mednieks medībās devies kājām. Kaimiņš binoklī noskatās, zina, kur nav līguma, un raksta iesniegumu virsmežniecībā, ka pa viņa zemi pārvietojas mednieks ar ieroci. Lai šādas situācijas nerastos, medniekiem labi jāpārzina savs medību objekts un jāzina, kurā īpašumā ir noslēgts līgums, kurā nav. Tad arī varēs zināt, kur ierocim jābūt iesaiņotam un kur to var droši likt plecā bez pārvalka.

Šovasar Kuldīgas pusē aizturēja kādu mednieku, kurš bija devies medībās uz īpašumu, kuram bija mainījies īpašnieks un noslēgts līgums ar kaimiņu kolektīvu. Bet mednieks bija pārliecināts, ka viss kārtībā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.