Foto – Timurs Subhankulovs

– Amerika kungs, bet neaizmirstiet, ka šie saskaņieši apzvērēja, ka vairs nebūšot “etniski”. 8

– Tā teica, bet izrādās, ka šajās vēlēšanās etniskais balsojums bija. Varbūt viena daļa latviešu, ko GKR pārstāvji piesaistīja ar savām aktivitātēm Vidzemē, Zemgalē vai Latgalē, lika plusus arī mūsējiem – daudz ielika, taču nepietika. Domāju, ka ģeopolitika ļoti kaitēja, un arī “Saskaņas” līdzšinējie balsotāji ukraiņi varbūt tagad izvēlējās citu sarakstu. Bet viennozīmīgi – analizēsim, kas tika pareizi darīts, kas nepareizi. Jau pirms partijas dibināšanas pastāvēja biedrība “Gods kalpot Latvijai”, kuras vadību šobrīd ir pārņēmis bijušais tēvzemietis Andrejs Požarnovs. Šī sabiedriskā organizācija varētu iet tālāk, jo ir daudz cilvēku pašvaldībās, apakšējā posmā, kuri gribētu rīkoties, bet, nesaņemot manifestu no augšas, nākotnē mēģināsim pulcēt aktīvus pašvaldību ļaudis arī ārpus Rīgas – Ogrē, Lielvārdē, Cēsīs, Jelgavā. Ja viņi gribētu iesaistīties biedrībā “Gods kalpot Latvijai”, tad kopā ar “Gods kalpot Rīgai” tās varētu kļūt paralēlas organizācijas ar vienu lielu nākotnes mērķi. Grūti teikt, kā izdosies. Izaicinājumi būs lieli.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

E. Līcītis: – Lielais nākotnes mērķis – starts 13. Saeimas vēlēšanās zem GKR karoga?

– Arhitektūra varētu būt tāda – zem “Gods kalpot Latvijai” karoga veidot sarakstus citos Latvijas novados un pašvaldībās, bet vispirms uz nākamajām pašvaldību vēlēšanām pēc divarpus gadiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

V. Krustiņš: – Kur palika vēlētāju balsis, ja Ždanoka netika iekšā?

– Tas varētu būt vēl viens mīts, ka latvieši negāja vēlēt, jo negāja arī laba daļa krievu. Pat ja Krievu savienības savākto nedaudz vairāk kā procentu balsu būtu pievienojuši “Saskaņas” vairākumam, tas kopējā ainā neko nemainītu. Masu medijos esam redzējuši, kā gājis ar balsošanu dažos Latgales iecirkņos, un es teiktu, ka rezultāti, vēlēšanu apmeklējums uzskatāmi pierāda, ka politiķiem par daudz ko jāpadomā. Arī par balsu dalīšanos. Nav monolītas masas – “krievvalodīgo” balsis. Šodien tās ir ukraiņu, baltkrievu, ļoti dažādas balsis un dažādi uzskati. Uzsvēršu, ka nebūt ne visiem krieviem ir sociāldemokrātiski kreisi uzskati.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.