Foto LETA

PVD: Iepērkoties Līgo svētkiem, jāmet līkums aizdomīgiem tirgotājiem 0

Lai Līgo svētku maltīte nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus, Pārtikas un veterinārais dienests atgādina – iegādājoties pārtikas produktus svētku galdam, jāiepērkas tikai drošās tirdzniecības vietās, pievēršot uzmanību pārtikas produktu uzglabāšanas apstākļiem un marķējumam, it īpaši – derīguma termiņam.

Reklāma
Reklāma
Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu
Kokteilis
Personības TESTS. Izvēlies vienu no ziediem un uzzini, kas tevi padara no sirds laimīgu
Maizes klaips par septiņiem eiro, “Coca cola” par pieciem: īsts cenu šoks Eirovīzijas faniem Šveicē
Lasīt citas ziņas

PVD norāda, ka jāiepērkās tikai legālā tirdzniecības vietā, kā arī “ratiņtirgotājiem” un citām aizdomīgām tirdzniecības vietām jāmet līkums un nekādā gadījumā nevajadzētu pirkt lai gan lētākus, bet nezināmas izcelsmes, apšaubāmas kvalitātes pārtikas produktus.

Jāskatās arī pārtikas produkta derīguma termiņš, jāpievērš uzmanība alergēnu klātbūtnei, kā arī jāpārliecinās, vai produkta iepakojums nav bojāts. Jāsaglabā arī pirkuma čeks, lai nepieciešamības gadījumā pierādītu pirkuma faktu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Par novērotiem pārkāpumiem pārtikas tirdzniecības vietās jāinformē PVD, zvanot uz uzticības tālruni – automātisko atbildētāju 67027402.

Savukārt mājās produkti atbilstoši jāuzglabā. Produktus, kas jāuzglabā aukstumā no 0°C līdz +6°C, piemēram – gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus, zivis un zvejas produktus, salātus ar krējumu, saldos ēdienus, konditorejas izstrādājumus ar krēmu, nekavējoties ieliec ledusskapī, bet, dodoties ilgstošākos pārbraucienos vai piknikā, jārūpējas par produktu uzglabāšanu drošā temperatūrā, izmantojot aukstuma somas vai citu aprīkojumu;

Jēlos produktus no gatavajiem jāuzglabā atsevišķi, piemēram, sieru vai desu neturēt blakus jēlai gaļai vai zivīm. Produktus jāuzglabā slēgtos traukos vai rūpīgi nosegtus.
Produktus, kas vienreiz ir atkausēti, nedrīkst atkārtoti sasaldēt, jo tādējādi pasliktinās produktu organoleptiskās īpašības (garša, krāsa, konsistence u.c.) un uzturvērtība. Gatavos produktus un jēlproduktus apstrādā atsevišķi – nelieto vienus un tos pašus virtuves piederumus – dēlīšus, nažus, traukus vai arī nomazgā ar trauku mazgāšanas līdzekli pēc tam, kad tie izmantoti jēlproduktu apstrādei.

Mērces, kuru gatavošanā izmantots krējums un majonēze, salātiem pievieno neilgi pirms ēdiena celšanas galdā; salātus – rasolu, siļķi kažokā, kulinārijas izstrādājumus neuzglabā pārlieku ilgi – ja neapēd visu tajā pašā dienā, jāatstāj aukstumā un jāapēd ne vēlāk kā nākamajā dienā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.