Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock

Ātrā pica: mīklas vietā – bagete! 0

No maltās gaļas var pagatavot visdažādākos ēdienus – ne tikai kotletes un maltas gaļas mērci. Pārsteidz savu ģimeni ar nepārspējamu ēdienu, kura sastāvā ir maltā gaļa!

Sastāvdaļas

  • Liellopu maltā gaļa – 500 grami
  • Tomāti savā sulā (sasmalcināti) – 350 grami
  • Mozarellas siers – 250 grami
  • Bagete – 1 gab.
  • Baziliks – 1 saišķītis
  • Augu eļļa (cepšanai)
  • Sāls, pipari – pēc garšas
  • Ķiršu tomātiņi – dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Uzsildi pannu, ielej nedaudz augu eļļas un apcep malto gaļu. Cep aptuveni 5 līdz 8 minūtes uz vidējas uguns. Pasāli un pievieno piparus.
  2. Pēc tam pannā pievieno tomātus savā sulā un turpini gatavot apmēram 15 minūtes – kamēr nebūs vairs liekā šķidruma.
  3. Pārgriez bageti uz pusēm un izņem mīkstumu.
  4. “Mozarella” sieru sagriez kubiņos, baziliku – sasmalcini.
  5. Liec bagetē apcepto gaļu ar tomātiem, pa virsu liec sieru un baziliku.
  6. Liec cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cep vidēji 5 minūtes.
  7. Pēc tam vari dekorēt ar ķiršu tomātiņiem.
SAISTĪTĀS RECEPTES