Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Aukstā tomātu zupa ar baziliku un gurķiem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 300 g mīkstu tomātu
  • 50 g gurķu
  • 50 g paprikas
  • 50 g selerijas kātu
  • 50 g avokado
  • 50 g marinētas kukurūzas
  • 5 g bazilika lapu
  • 15 g sarkanvīna etiķa
  • Sāls, pipari

    Pagatavošana

    1. Tomātus noblanšē un novelk miziņu. Tos izberž caur smalku metāla sietiņu (var blendēt, bet tad krāsa nav izteikti sarkana).
    2. Iegūtā tomātu sula ir zupas pamats. Tai pēc garšas pievieno sāli, piparus un sarkanvīna etiķi. Kad iegūta vēlamā garša, zupas pamatu liek ledusskapī atdzist.
    3. Kamēr zupa dziest, visiem dārzeņiem tiek veikta pirmapstrāde – tos sagriež vienādos kubiņos, pēc tam liek bļodiņā, kur tiem pievieno sāli, piparus un kapātas bazilika lapiņas. Visu sajauc kopā un iemarinē (atstāj uz pusstundu), tad pievieno iepriekš sagatavotajam zupas pamatam, samaisa un nu jau gatavo zupu atkal liek ledusskapī atdzist. Kad zupa atdzisusi, tā gatava pasniegšanai.