Receptes / Zupas

Publicitātes foto

Dārzeņu zupa ar sorgo 0

Sastāvdaļas

  • 150 g Just Nature baltais sorgo
  • 3 burkāni
  • 1 paprika
  • 2 selerijas kāti
  • 400 g konservētu balto pupiņu
  • 3 l dārzeņu buljona
  • 2 ēdamkarotes garšvielu maisījums zupai
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Katlā lej aptuveni 500 ml ūdens, uzvāra, pievieno sorgo un vāra 40 minūtes. Ja sorgo būs iepriekš izmērcēts, tas būs gatavs krietni ātrāk. Tāpat iespējams novārīt lielāku daudzumu sorgo un izmantot to vairākiem ēdieniem priekšdienām.
  2. Kamēr vārās sorgo, nomizo burkānus un sagriež mazākos gabalos, tāpat arī papriku un seleriju.
  3. Katlā lej dārzeņu buljonu, pievieno burkānus un vāra 5 minūtes. Tad pievieno seleriju, papriku, noskalotu sorgo un vāra 10 minūtes. Pievieno noskalotas pupiņas un vāra vēl dažas minūtes. Pasniedz zupu ar skābo krējumu, svaigiem zaļumiem un gardu maizes riku.