Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Klasiskā aukstā biešu zupiņa. Kā pareizi pagatavot? 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 3 nelielas bietītes
  • 2 gurķi
  • 2 kartupeļi
  • 2 olas
  • 3 glāzes kefīra
  • Nedaudz pētersīļu, diļļu un sīpolloku
  • Sāls, pipari

    Pagatavošana

    1. Olas izvāra cietas un atdzesē. Bietes un kartupeļus sālsūdenī izvāra, nomizo, rupji sarīvē vai sagriež sīkos salmiņos.
    2. Gurķi nomizo un sagriež salmiņos. Kefīram piejauc pusotras glāzes uzvārīta un atdzesēta ūdens (var izkāst arī ūdeni, kurā vārījās bietes) un pārlej dārzeņiem.
    3. Pasniedzot zupai uzrīvē olu, pārkaisa sasmalcinātus zaļumus.
    4. Zupai var pievienot mazliet sinepju, lai garša būtu pikantāka. Protams, doktordesa vai cīsiņi zupā arī garšos neslikti!
    5. Ja nav laika vārīt bietes, izlīdzas ar marinētajām.