Receptes / Zupas

Foto: Monica Turlui/Pexels

Ķirbju krēmzupa 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja mīkstuma
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 700 g buljona
  • sāls, malti melnie pipari
  • lauru lapa
  • 4 baltmaizes šķēles
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 200 g piena
  • 3 ēdamkarotes ķirbju eļļas
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Ķirbi sagriež gabaliņos, sīpolu sasmalcina. Uz pannas augu eļļā pasautē sīpolus, pievieno ķirbi, lauru lapu un sutina vēl kādas 5 minūtes. Liek katlā, pielej buljonu un vāra 20 minūtes.
  2. Baltmaizes šķēles sagriež kubiņos. Ķiploka daiviņas saspiež ķiploku spiedē. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiploku un tad apcep maizes kubiņus.
  3. No zupas izņem lauru lapu, sablendē, pievieno pienu, muskatriekstu, sāli, piparus un uzkarsē līdz pirmajam burbulim.
  4. Pasniedzot iepilina ķirbju eļļu, pieliek krējumu un uzkaisa grauzdiņus.