Receptes / Zupas

Foto: Monica Turlui/Pexels
Ķirbju krēmzupa 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 500 g ķirbja mīkstuma
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 700 g buljona
- sāls, malti melnie pipari
- lauru lapa
- 4 baltmaizes šķēles
- 2 ķiploka daiviņas
- 200 g piena
- 3 ēdamkarotes ķirbju eļļas
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- rīvēts muskatrieksts
Pagatavošana
- Ķirbi sagriež gabaliņos, sīpolu sasmalcina. Uz pannas augu eļļā pasautē sīpolus, pievieno ķirbi, lauru lapu un sutina vēl kādas 5 minūtes. Liek katlā, pielej buljonu un vāra 20 minūtes.
- Baltmaizes šķēles sagriež kubiņos. Ķiploka daiviņas saspiež ķiploku spiedē. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiploku un tad apcep maizes kubiņus.
- No zupas izņem lauru lapu, sablendē, pievieno pienu, muskatriekstu, sāli, piparus un uzkarsē līdz pirmajam burbulim.
- Pasniedzot iepilina ķirbju eļļu, pieliek krējumu un uzkaisa grauzdiņus.