Receptes / Zupas
            Foto: SHUTTERSTOCK
    Dārzeņu gaspačo 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 2 tomāti
 - 2 seleriju kāti
 - gurķis
 - paprika
 - sīpols
 - 2 ķiploka daiviņas
 - 2 ēdamkarotes vīnogu etiķa
 - 2 ēdamkarotes citrona sulas
 - 2 ēdamkarotes olīveļļas
 - 1 ēdamkarote sasmalcināta bazilika
 - 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
 - pustējkarote maltu ķimeņu vai kumīna
 - 1/3 tējkarotes maltu melno piparu
 - 1 ēdamkarote cukura
 - 1 tējkarote sāls
 
Pagatavošana
- Gurķi, tomātus, selerijas kātus un papriku smalki sagriež. Sīpolus un ķiplokus sakapā.
 - Visas gaspačo sastāvdaļas samaisa un uz pāris stundām ievieto ledusskapī. Pasniedz aukstu.