Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Dārzeņu gaspačo 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 2 tomāti
  • 2 seleriju kāti
  • gurķis
  • paprika
  • sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes vīnogu etiķa
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sasmalcināta bazilika
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • pustējkarote maltu ķimeņu vai kumīna
  • 1/3 tējkarotes maltu melno piparu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Gurķi, tomātus, selerijas kātus un papriku smalki sagriež. Sīpolus un ķiplokus sakapā.
  2. Visas gaspačo sastāvdaļas samaisa un uz pāris stundām ievieto ledusskapī. Pasniedz aukstu.