Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Aukstā zupa ar kvasu 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 l nesaldināta kvasa
  • 250 g vārītas liellopa gaļas (vai desas)
  • 3 kartupeļi
  • 3 gurķi
  • 1 sīpols
  • 3 olas
  • 5 ēdamkarotes sakapātu lociņu
  • 3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 2–3 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 tējkarote mārrutku
  • 1 tējkarote sāls

    Pagatavošana

    1. Cieti novārītas olas sakapā.
    2. Ar visu mizu izvārītus kartupeļus atdzesē, nomizo un sagriež mazos kubiņos.
    3. Gurķus, sīpolu, gaļu vai desu sīki sagriež, bet lociņus un dilles smalki sakapā.
    4. Visas sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar kvasu, pievieno cukuru, sāli, citrona sulu un mārrutkus.
    5. Samaisa un ievieto ledusskapī uz divām stundām. Pasniedz aukstu.