Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK
Sātīga un veselīga – lēcu zupa 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1,5 l vistas buljona
- 300 g lēcu
- 1 liels burkāns
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamkarote eļļas
- 6 bekona šķēles
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Noskalo lēcas, nomizo sīpolu un smalki sagriež, burkānu sagriež plānās ripiņās. Eļļā apcep sagrieztos burkānus un sīpolu, pievieno buljonam. Pieber lēcas un vāra aptuveni 20 minūtes.
- Ķiploka daiviņu saspiež ķiplokspiedē un pievieno zupai. Samazina liesmu, katlam uzliek vāku.
- Uz pannas apcep bekona šķēles līdz kraukšķīgumam. Zupu lej bļodiņās un pa virsu uzliek bekona šķēli.
- Zupu var sablendēt un bekonu sagriezt smalkās strēmelēs.