Receptes / Zupas

Foto: Aija Geida

Tomātu zupa ar papriku un gurķi 0

Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • tomāti – 4 gab. (lieli)
  • gurķi – 2 gab. (kraukšķīgi)
  • dzeltenā paprika – 2 gab.
  • sarkanais sīpols – 1 gab.
  • sablendēta tomātu masa – 600 ml
  • ananasu sula – 100 ml
  • olīveļļa – 2 ēdamkarotes
  • cukurs – 1,5 ēdamkarotes
  • malti melnie pipari – ⅓ tējkarotes
  • sakapāti zaļumi – 100 g
  • sāls – tējkarote
  • Ķiploku grauzdiņi

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus sagriež kubiciņos. Blanšētus tomātus bez mizas sablendē, pievieno ananasu sulu, olīveļļu, sāli, piparus un samaisa.
  2. Šķidrumu uzlej sagrieztajiem dārzeņiem un pasniedz ar krietnu devu zaļumu un ķiploku grauzdiņiem.

Šī ir spāņu gaspačo vieglā variācija. Daži zupu gatavo, visas sastāvdaļas sablendējot un pievienojot maizi, bet ne katram tāda tumīga un pabieza masa iet pie sirds.