Foto: Irina Mos/SHUTTERSTOCK
Aromātiska zupiņa ar zivju frikadelēm 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sildoša un veselīga zupīte aplaimos ikvienu izsalkušo.
Sastāvdaļas
zandarts vai cita zivs – 1 gab. (vidēja izmēra) kartupeļi – 3 gab (vidēja lieluma) burkāns – 1 gab. (vidēja lieluma) sīpoli – 2 gab. ola – 1 gab. milti – tējkarote zivs garšvielas sāls pētersīļi – saišķītis
Pagatavošana
Zivis novāra un gaļu nolupina no asakas. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos, burkānu notīra un sarīvē, sīpolu nomizo un smalki sagriež. Katlā ielej 1,5 litrus ūdens, uzvāra, tad liek sagrieztos kartupeļus un sarīvēto burkānu. Sīpolus apcep uz pannas sakarsētā eļļā. Zivs gabaliņus samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Zivju masu liek bļodā, pievieno olu, miltus, garšvielas un sāli pēc garšas. Samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa, pēc tam saveļ frikadelītes. Katlā, kur vārās kartupeļi un burkāns, liek apceptos sīpolus un zivju frikadeles. Turpina visu vārīt uz lēnas uguns vēl 20 minūtes. Pasniedzot zupu, uzbārsta smalki sakapātus pētersīļus.
Tēmas