Receptes / Zupas

Foto: Pexels

Tradicionālā vācu zupiņa ar mednieku desiņām, kūpinātu gaļu un sarkanajām pupiņām 0

Garda, sātīga zupa – kas gan var būt labāks par šo vakariņās un arī pusdienās? Gandrīz nekas! Piedāvājam tradicionālo vācu zupu ar medniekdesiņām, kūpinātu gaļu un sarkanajām pupiņām – šis ēdiens, pareizi pagatavots, izdodas sātīgs un ļoti aromātisks.

Sastāvdaļas

  • buljons – 1,5 litri
  • mednieku desiņas – 150 grami
  • kūpināta gaļa – 150 grami
  • kartupeļi – 3 gab.
  • selerijas kāts – 1 gab. (vidēja izmēra)
  • sīpols – 1 gab. (vidēja izmēra)
  • svaigs kāposts – 150 grami
  • sarkanās konservētās pupiņas – 250 grami
  • tomāti savā sulā – 450 grami
  • malts timiāns – 1/2 tējkarote

Pagatavošana

  1. Sagatavo pusotru litru buljona, uzvāra. Kartupeļus, sīpolus un seleriju sagriež kubiņos un liek buljonā vārīties.
  2. Turpat pievieno timiānu un pievieno iepriekš sasmalcinātus tomātus savā sulā. Vāra uz vidējas uguns aptuveni 20 minūtes ar vāku.
  3. Kāpostus sagriež smalkās strēmelītēs. Pievieno kopā ar pupiņām zupā, samaisa un vāra vēl 15 minūtes (ar vāku).
  4. Desiņas un kūpinātu gaļu sagriež plānās šķēlītēs un mazliet apcep uz pannas eļļā, tad pievieno zupai. Pievieno sāli, piparus, ja vēlas, citas garšvielas un vāra vēl 3-4 minūtes.