Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Ķiploku zupa ar krējumu 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • paliels ķiploks
  • 2 šalotes sīpoli
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 500 ml gaļas vai dārzeņu buljona
  • 150 ml saldā krējuma
  • 50 ml trekna skābā krējuma
  • sāls
  • Kajennas pipari
  • svaigi pētersīļi

Pagatavošana

  1. Karstā sviestā nedaudz apcep sīki sagrieztus sīpolus, pielej 150 ml buljona un pavāra. Pārlej katliņā, pielej atlikušo buljonu un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes.
  2. Pievieno saldo un skābo krējumu, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus un ar blenderi sajauc. Pēc garšas pieber sāli un Kajennas piparus. Pasniedzot zupai uzkaisa svaigus, sasmalcinātus pētersīļus.