Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

“Ātrā” zupiņa ar pupiņām un makaroniem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Čaklās saimnieces var vārīt zupu katru dienu, taču… ne tik čaklās, bet racionālās zupas bāzes variantam, ko izvāra lielu katlu vismaz trim dienām, katru vakaru pievieno citas sastāvdaļas. Un mājiniekiem nenobrīnīties – skat, atkal jauna zupa! Variāciju ir simtiem!

Jaunu garšu meklējumos var variēt ar zaļumiem, citrona sulu, sinepēm, sojas mērci. Krējumu? Nu, tas gan tiem, kuri negrib zaudēt formu.

Sastāvdaļas

  • Bāzes zupa:
  • puse kāpostgalvas
  • 3 nelieli cukīni
  • 500 g zaļo pākšu pupiņu
  • 500 g burkānu
  • 2–3 sīpoli
  • 4 selerijas kāti
  • 2 ķiploka daivas
  • 1 kārba konservēto tomātu savā sulā
  • 1,5 l ūdens
  • sāls un pipari pēc garšas

    Pagatavošana

    1. Dārzeņu zupai pievieno pusi kārbiņas balto konservēto pupiņu. Zupu uzsilda. Atsevišķi sālsūdenī novāra pilngraudu makaronus. Tos pievieno uzsildītajai zupai. Kad zupu pasniedz, pārkaisa rīvētu cieto sieru, smalki sagrieztu baziliku.