Receptes / Zupas
            Foto: Shutterstock
    Ingvera – burkānu krēmzupa 0
Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Vēsiem rudens un ziemas vakariem šī zupiņa būs kā īsts gardums. Pie tam – arī sātīga un ļoti, ļoti garšīga!
Sastāvdaļas
- Buljons – 900 ml
 - Burkāni – 500 gr
 - Sīpoli – 2 gab.
 - Ingvera sakne – 5 cm
 - Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
 - Karija pulveris – tējkarote
 - Sāls – pēc garšas
 - Malti melnie pipari – pēc garšas
 - Saldais krējums un kukurūzas čipsi – dekorēšanai
 
Pagatavošana
- Burkānu sagriež gabaliņos, sīpolus sakapā.
 - Ingveru sagriež ripiņās.
 - Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu un apcep sīpolus.
 - Pievieno burkānus, ingveru, maltus melnos piparus, sāli un turpina cept vēl 4 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
 - Pievieno buljonu un uz nelielas uguns sutina 20 minūtes.
 - Ar blenderi sakuļ viendabīgā masā.
 - Zupu pasniedz pārlietu ar saldo krējumu un dekorē ar kukurūzas čipsiem.