Receptes / Zupas

Foto: Shutterstock

Ingvera – burkānu krēmzupa 0

Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Vēsiem rudens un ziemas vakariem šī zupiņa būs kā īsts gardums. Pie tam – arī sātīga un ļoti, ļoti garšīga!

Sastāvdaļas

  • Buljons – 900 ml
  • Burkāni – 500 gr
  • Sīpoli – 2 gab.
  • Ingvera sakne – 5 cm
  • Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
  • Karija pulveris – tējkarote
  • Sāls – pēc garšas
  • Malti melnie pipari – pēc garšas
  • Saldais krējums un kukurūzas čipsi – dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Burkānu sagriež gabaliņos, sīpolus sakapā.
  2. Ingveru sagriež ripiņās.
  3. Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu un apcep sīpolus.
  4. Pievieno burkānus, ingveru, maltus melnos piparus, sāli un turpina cept vēl 4 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  5. Pievieno buljonu un uz nelielas uguns sutina 20 minūtes.
  6. Ar blenderi sakuļ viendabīgā masā.
  7. Zupu pasniedz pārlietu ar saldo krējumu un dekorē ar kukurūzas čipsiem.