Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Pupiņu zupa ar rīsiem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Čaklās saimnieces vāra zupu katru dienu, taču… ne tik čaklās, bet racionālās zupas bāzes variantam, ko izvāra lielu katlu vismaz trim dienām, katru vakaru pievieno citas sastāvdaļas. Un mājiniekiem nenobrīnīties – skat, atkal jauna zupa! Variāciju ir simtiem.

Jaunu garšu meklējumos var variēt ar zaļumiem, citrona sulu, sinepēm, sojas mērci. Krējumu? Nu, tas gan tiem, kuri negrib zaudēt formu.

Šoreiz – kā pagatavot pupiņu zupu ar rīsiem!

Sastāvdaļas

Bāzes zupai:

  • Puse kāpostgalvas
  • 3 nelieli cukīni
  • 500 g zaļo pākšu pupiņu
  • 500 g burkānu
  • 2–3 sīpoli
  • 4 selerijas kāti
  • 2 ķiploka daivas
  • 1 kārba konservēto tomātu savā sulā
  • 1,5 l ūdens
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pupiņu – rīsu zupai:

  • 2 cīsiņi
  • Saišķītis zaļo lociņu
  • Konservētās sarkanās pupiņas – puse no kārbas
  • Pusglāze brūno rīsu

Pagatavošana

  1. Sagriež dārzeņus un izvāra zupu no bāzes zupas satāvdaļām, konservētos tomātus pievienojot pašās beigās.
  2. Novāra divus cīsiņus, sagriež ripiņās.
  3. Sagriež lociņu balto daļu.
  4. Zupai pieliek puskārbiņu konservēto sarkano pupiņu, pusglāzi novārītu brūno rīsu, sagrieztus lociņus.
  5. Liek uz uguns uzsildīt. Maisot karsē vēl kādas 5 minūtes, uzliek vāku un ļauj vārīties 5 minūtes.
  6. Pasniedzot uzkaisa sagrieztus zaļos lociņus, pievieno cīsiņus.
SAISTĪTĀS RECEPTES