Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Kā pagatavot izcilu franču sīpolu zupu? 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 500 g sīpolu
  • 50 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes sausā baltvīna
  • 1,5 l buljona
  • šķipsniņa cukura
  • sāls, melnie pipari
  • 4 šķēles baltmaizes
  • 4 ēdamkarotes rīvēta siera

    Pagatavošana

    1. Baltmaizes šķēles var ierīvēt ar ķiploku.
    2. Sīpolus sagriež gredzenos, liek katlā, kurā izkausēts sviests, uzkaisa cukuru un apcep zeltaini dzeltenus. Pielej buljonu, vīnu, pieber sāli un piparus, vāra 10 mi­nūtes. Zupu lej podiņos vai karstumizturīgos trauciņos.
    3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Zupas trauciņus liek cepeškrāsnī un lēni vāra 10 minūtes. Tikmēr uz pannas sviestā apgrauzdē baltmaizes šķēles. Zupu pārsedz ar baltmaizes šķēli, pārkaisa sieru un liek atpakaļ krāsnī. Atstāj, kamēr siers izkusis.