Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK
Zirņu zupa ar ķirbjiem 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 400 g ķirbja mīkstuma
- 200 g šķelto zirņu
- 300 g žāvētu ribiņu
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamkarotes sviesta
- 600 ml buljona
Pagatavošana
- Zirņus iemērc uz nakti. Ribiņas sagriež gabaliņos. Sīpolus notīra un sīki sagriež, sasmalcina ķiploka daiviņu.
- Katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus, pievieno ķiploku. Sietā notecina zirņus. Tos liek katlā, pievieno ribiņas, pielej 200 ml buljona un vāra 30–40 minūtes, pakāpeniski pievienojot atlikušo buljonu.
- Pieliek kubiņos sagrieztu ķirbi un vāra vēl kādas 15 minūtes.
- Ja žāvētās ribiņas ir gana sāļas un pikantas, nekādas garšvielas nevajadzēs. Ja šķiet, ka pietrūkst asumiņa, pievieno sāli, piparus, čili.