Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Zirņu zupa ar ķirbjiem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 400 g ķirbja mīkstuma
  • 200 g šķelto zirņu
  • 300 g žāvētu ribiņu
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarotes sviesta
  • 600 ml buljona

Pagatavošana

  1. Zirņus iemērc uz nakti. Ribiņas sagriež gabaliņos. Sīpolus notīra un sīki sagriež, sasmalcina ķiploka daiviņu.
  2. Katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus, pievieno ķiploku. Sietā notecina zirņus. Tos liek katlā, pievieno ribiņas, pielej 200 ml buljona un vāra 30–40 minūtes, pakāpeniski pievienojot atlikušo buljonu.
  3. Pieliek kubiņos sagrieztu ķirbi un vāra vēl kādas 15 minūtes.
  4. Ja žāvētās ribiņas ir gana sāļas un pikantas, nekādas garšvielas nevajadzēs. Ja šķiet, ka pietrūkst asumiņa, pievieno sāli, piparus, čili.