Receptes / Zupas
            Foto: Valdis Semjonovs
    Ugunīgā zupa, izcili garda uz ugunskura 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas zupai paredzētas 10 litru lielam katlam.
Sastāvdaļas
- liellopa šķiņķis – 1 kg
 - kartupeļi – 4–5 gab. (lieli)
 - burkāni – 4–5 gab.
 - paprika – 2 gab.
 - saceptas gailenes vai šampinjoni – 300 g
 - sarkanvīns – 250–300 ml
 - tomātu mērce – 250 ml
 - tomātu pasta – 4 ēd. k.
 - sāls
 - pipari
 - cukurs
 - čili – ½ pāksts
 - zaļumi
 
Pagatavošana
- Vispirms vāra gaļu. Kad tā mīksta, nokāš buljonu, bet gaļu saplucina un liek atpakaļ katlā.
 - Pievieno burkānus, brīdi vēlāk – kartupeļus, papriku un sēnes. Kad dārzeņi mīksti, pievieno tomātu mērci un pastu, kā arī garšvielas, čili ieskaitot.
 - Vārīšanas beigās pievieno sarkanvīnu, kas paspilgtina zupas sastāvdaļu garšu. Nevāra, jo tad vīns iztvaikos. Pasniedzot uzbārsta zaļumus (lokus, dilles un pētersīļus) un pieliek skābo krējumu.