Receptes / Zupas

Foto: Valdis Semjonovs
Ugunīgā zupa, izcili garda uz ugunskura 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas zupai paredzētas 10 litru lielam katlam.
Sastāvdaļas
- liellopa šķiņķis – 1 kg
- kartupeļi – 4–5 gab. (lieli)
- burkāni – 4–5 gab.
- paprika – 2 gab.
- saceptas gailenes vai šampinjoni – 300 g
- sarkanvīns – 250–300 ml
- tomātu mērce – 250 ml
- tomātu pasta – 4 ēd. k.
- sāls
- pipari
- cukurs
- čili – ½ pāksts
- zaļumi
Pagatavošana
- Vispirms vāra gaļu. Kad tā mīksta, nokāš buljonu, bet gaļu saplucina un liek atpakaļ katlā.
- Pievieno burkānus, brīdi vēlāk – kartupeļus, papriku un sēnes. Kad dārzeņi mīksti, pievieno tomātu mērci un pastu, kā arī garšvielas, čili ieskaitot.
- Vārīšanas beigās pievieno sarkanvīnu, kas paspilgtina zupas sastāvdaļu garšu. Nevāra, jo tad vīns iztvaikos. Pasniedzot uzbārsta zaļumus (lokus, dilles un pētersīļus) un pieliek skābo krējumu.