Receptes / Zupas

Foto: Valdis Semjonovs

Ugunīgā zupa, izcili garda uz ugunskura 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas zupai paredzētas 10 litru lielam katlam.

Sastāvdaļas

  • liellopa šķiņķis – 1 kg
  • kartupeļi – 4–5 gab. (lieli)
  • burkāni – 4–5 gab.
  • paprika – 2 gab.
  • saceptas gailenes vai šampinjoni – 300 g
  • sarkanvīns – 250–300 ml
  • tomātu mērce – 250 ml
  • tomātu pasta – 4 ēd. k.
  • sāls
  • pipari
  • cukurs
  • čili – ½ pāksts
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Vispirms vāra gaļu. Kad tā mīksta, nokāš buljonu, bet gaļu saplucina un liek atpakaļ katlā.
  2. Pievieno burkānus, brīdi vēlāk – kartupeļus, papriku un sēnes. Kad dārzeņi mīksti, pievieno tomātu mērci un pastu, kā arī garšvielas, čili ieskaitot.
  3. Vārīšanas beigās pievieno sarkanvīnu, kas paspilgtina zupas sastāvdaļu garšu. Nevāra, jo tad vīns iztvaikos. Pasniedzot uzbārsta zaļumus (lokus, dilles un pētersīļus) un pieliek skābo krējumu.