Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK
Ķirbja zupa ar apelsīniem 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 500 g ķirbja mīkstuma
- 2–3 kartupeļi
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 tējkarote rīvētas ingvera saknes
- 100 g baltvīna
- 300 ml apelsīnu sulas
- 300 g dārzeņu buljona
- 100 g saldā krējuma
- sāls, malti melnie pipari
- rīvēts muskatrieksts
Pagatavošana
- Nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos. Ķirbja mīkstumu sagriež gabaliņos. Sīpolu sīki sagriež, ķiploka daiviņu izspiež ķiploku spiedē un apcep uz pannas sviestā. Pievieno katliņā pie kartupeļiem un ķirbjiem.
- Pieliek rīvēto ingveru, samaisa, apcep un pielej baltvīnu, apelsīnu sulu, buljonu un vāra 30 minūtes.
- Sablendē, pielej saldo krējumu, pēc garšas pieber sāli, piparus un muskatriekstu. Pasniedzot pārkaisa ar ķirbju sēkliņām un zaļumiem.