Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Ķirbja zupa ar apelsīniem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja mīkstuma
  • 2–3 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 tējkarote rīvētas ingvera saknes
  • 100 g baltvīna
  • 300 ml apelsīnu sulas
  • 300 g dārzeņu buljona
  • 100 g saldā krējuma
  • sāls, malti melnie pipari
  • rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos. Ķirbja mīkstumu sagriež gabaliņos. Sīpolu sīki sagriež, ķiploka daiviņu izspiež ķiploku spiedē un apcep uz pannas sviestā. Pievieno katliņā pie kartupeļiem un ķirbjiem.
  2. Pieliek rīvēto ingveru, samaisa, apcep un pielej baltvīnu, apelsīnu sulu, buljonu un vāra 30 minūtes.
  3. Sablendē, pielej saldo krējumu, pēc garšas pieber sāli, piparus un muskatriekstu. Pasniedzot pārkaisa ar ķirbju sēkliņām un zaļumiem.