Receptes / Zupas

Foto: Alise Kindzule
Soļanka ar šampinjoniem: iesaka uztura speciāliste 0
Arta Ciša, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- Šampinjoni,
- Kartupeļi,
- Burkāni,
- Sīpoli,
- Ķiploki,
- Žāvēta gaļa (liesa),
- Vistas giross,
- Citrons,
- Olīvas,
- Kabaču kaviārs (pārdod gatavu),
- Tomātu pasta,
- 2 buljona kubiņi,
- Dilles,
- Garšvielas (piemēram, končita meksikāņu gaumē).
Pagatavošana
- Sarīvē burkānus, sagriež smalkos gabaliņos sīpolus, ķiplokus, šampinjonus – šķēlītēs, gaļiņu, citrona šķēlītes, apcep atsevišķi visas sastāvdaļas nelielā eļļas daudzumā, liek vārīties ūdeni (aptuveni 1/3 katliņa), kad uzvārījies, ieber kartupeļus, burkānus, sīpolus, ķiplokus, nedaudz pavāra (bet īsu laiku, sevišķi, ja kartupeļi sagriezti nelielos gabaliņos, lai nejūk ārā).
- Sajauc buljona kubiņus ar vārošu ūdeni, samaisa, pievieno zupai. Liek šampinjonus, abu veidu gaļiņas, kabaču kaviāru, tomātu pastu, pievieno garšvielas, pavāra nedaudz, pārbauda, vai kartupeļi mīksti, un… gatavs.
- Pasniedz ar kaltētām dillēm, citrona šķēlītēm un olīvām.