Receptes / Zupas

Foto: Viktorija Kožemjakina

Sarkanbaltsarkanā biešu krēmzupa 0

Sastāvdaļas

  • 500 g vārītu biešu
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 750 ml dārzeņu vai liellopa buljona
  • 1 tējk. iecienītu garšvielu (piemēram, garam masala)
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • turku vai grieķu jogurts un biešu lapas vai citi zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolus, ķiplokus un burkānus sagrieziet smalkos kubiņos. Lielā katlā apcepiet dārzeņus olīveļļā, līdz tie kļūst zeltaini.
  2. Sagrieziet gabalos vārītās bietes, pievienojiet tās katlā un apmaisot cepiet dažas minūtes.
  3. Pielejiet dārzeņiem buljonu lēni vāriet un mazas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz visi dārzeņi ir mīksti.
  4. Sablendējiet visu kopā ar garšvielām, vēlreiz uzkarsējiet un pasniedziet kopā ar ēdamkaroti turku vai grieķu jogurta un zaļumiem.