Viedokļi 4


Guna Zučika, grupas „Carnival Youth”menedžere

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

LTV Supernova ir lieliska platforma ne tikai lielās Eirovīzija dēļ – jaunajiem māksliniekiem ir iespēja sevi parādīt Latvijas publikai. Šobrīd Latvijā tādu raidījumu ir ļoti maz. Uz Eirovīziju esmu bijusi vairākkārt, un man jāsaka – jo vairāk zini, jo mazāk saproti, kāpēc dažas dziesmas konkursā gūst panākumus. Man šķiet, ka dziesmai jābūt tādai, kuru atceras un dungo līdzi. Tā kā Eirovīzijā ir ap 40 dziesmu – lai izceltos, ir svarīgi, lai dziesmu atcerētos. Šogad ir pāris dziesmas, kurām var dungot līdzi pēc noklausīšanās. Es vienmēr uzsveru, ka konkursi jāuztver nevis kā mērķis, bet kā līdzeklis. Kas Latvijas pārstāvjiem trūkst līdz uzvarai lielajā Eirovīzijā? Problēma ir tajā, ka gandrīz visiem Austrumeiropas māksliniekiem, tai skaitā mūsu māksliniekiem, iepriekš nav noslēgti līgumi par mūzikas izdošanu un autortiesību administrēšanu – bez industrijas infrastruktūras nekas tālāk nevar attīstīties. Savukārt Rietumeiropas pārstāvji Eirovīzijā ierodas jau ar menedžmentu, ierakstu kompāniju un mūzikas autoru izdevniecību. Esmu bijusi Eirovīzijā kopā ar „Prāta Vētru” un viņu gadījumā atbildēju gan par publicitāti, gan par sadarbību ar EMI ierakstu kompāniju pārstāvniecībām. Ja vēlreiz brauktu uz Eirovīziju kā mākslinieka pārstāvis, pievērstu uzmanību publicitātei, digitālajam mārketingam, izplatīšanai un ideālajā gadījumā meklētu līgumus ar starptautisku ierakstu kompāniju un mūzikas izdevniecību.

Foto – Ieva Čīka/LETA

Justs Sirmais, dziedātājs

CITI ŠOBRĪD LASA

“Supernova” ir lieliska platforma, kur jaunajiem māksliniekiem sevi parādīt. Tiek piedomāts pie skatuves noformējuma. Žūrija ir ļoti kompetenta – spēj norādīt uz trūkumiem, kā arī izcelt labās lietas. “Supernovas” vienīgais trūkums ir tas, ka pēc uzvaras mākslinieks tiek nodots Latvijas Televīzijas komandas „rīcībā“ un “Supernovas” komanda pārtrauc sekot līdzi notiekošajam. Manuprāt, gatavošanās lielajam šovam būtu daudz kvalitatīvāka, ja “Supernovas” komanda turpinātu palīdzēt māksliniekam ar padomiem arī šajā grūtajā posmā.

Man “Supernova” deva neatsveramu pieredzi – darbs ar režisoru, gaismotājiem, presi, horeogrāfiem. Iemācījos izturēt spriedzi, sagatavoties lielajam uznācienam. Tas viss ļoti palīdz. Un galu galā fani un popularitāte var kaut kur pačibēt, bet pieredzi atņemt nevar neviens. Jaunajiem māksliniekiem iesaku nebaidīties. Ja nebūsiet gatavi, žūrija norādīs uz to, kas jāuzlabo, un gaidīs atpakaļ nākamgad. Nav jau ko zaudēt, piedaloties tāpat būsiet uzvarētāji. Un kāpēc gan nepiedalīties spēlē, pirms kuras jau zināt, ka būsiet uzvarētāji?

Foto – Ieva Čīka/LETA

Uldis Rudaks, mūzikas kritiķis

Mana šāgada favorīte ir Linda Leen ar savu dramaturģiski piesātināto priekšnesumu, vienīgi Eirovīzijai šī dziesma varētu būt par sarežģītu. Otrais favorīts ir Lauris Valters ar gana lipīgu un rotaļīgu meldiņu, un abu izvēlē noteicošais ir viņu briedums, ko gan nevarētu teikt par manu trešo favorītu – The Ludvig, kura spēcīgais vokāls fascinē, taču nolikuma mainīšana par dalībnieku minimālo vecumu, lai dziedātājs varētu piedalīties, viņa gadījumā ir pamatota. Tomēr īsti godīgi tas nav, jo pastāv varbūtība, ka tas aiz strīpas ir atstājis citus spēcīgus konkurentus. Bet tā ir tikai varbūtība, jo mēs savus izpildītājus zinām, un nekādi izcili talanti ļoti jaunu dziedātāju vidū pēdējā laikā nav novēroti. Labas izredzes Eirovīzijā varētu būt arī My Radiant You un Franko Franko. Par žūrijas kompetenci nekas nav iebilstams – tur ir gan pirmais Latvijas Eirovīzijas dalībnieks un režisors vienā personā, gan profesionāls dziedātājs ar daudzpusīgu pieredzi, gan mūsdienīgi domājošs ierakstu producents, gan izdevējs, kurš jau gadiem cīnās par latviešu mūziķu iekļūšanu starptautiskā arēnā – tiesa gan, bez grandioziem panākumiem, bet varbūt tieši tāpēc Guntars Račs zina, kā darīt nevajadzētu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.