“Mans piens” daudzveidīgā produkcija 1

“Veckūkuru” saimniecībā tiek ražots svaigpiens, kas tiek pārstrādāts, tikai ražojot citus produktus. Produkti nesatur E vielas, pārtikas piedevas vai konservantus, tāpēc arī derīguma termiņš tiem ir īsāks. “Mans piens” svaigpiena sastāvā ir 4% tauku, jo tas tiek fasēts svaigs un netiek vārīts vai pasterizēts. No svaigpiena tiek ražoti vairāki produkti, bet piens, kuru nepārstrādā jogurtos vai citos produktos, tiek no cisternas pildīts skaistās pudelēs un vests uz veikaliem. Viss piens ir iegūts tikai no saimniecībā esošajām govīm un netiek iepirkts no citām saimniecībām. 60% izslauktā piena nonāk tirgū kā “Mans piens”, savukārt 40% tiek pārstrādāti citos produktos. Arī es to nogaršoju – tas ir ļoti garšīgs un patiešām atšķiras no pasterizēta piena.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Katru dienu “Veckūkuros” tiek saražoti aptuveni 1000 trauciņu ar dažādu veidu jogurtiem. Kopumā “Mans piens” jogurtiem ir 14 dažādas garšas, bet tās nemitīgi tiek papildinātas ar jaunām. Jogurtos tiek izmantoti īsti augļi veselos gabaliņos, nevis ievārījumi vai sīrupi. To klāsts ir patiesi liels – ir gan rupjmaizes jogurti ar augļiem un riekstiem, ar graudu pārslām un augļiem, pat Ziemassvētku un mīlestības jogurti un, protams, arī jogurts bez piedevām. Izrādās, ka latviskums uzvar, jo visiecienītākie ir tieši dažādie rupjmaizes jogurti ar plūmēm, riekstiem, aprikozēm, āboliem, rozīnēm un dzērvenēm. Graudu pārslu jogurta recepte tika radīta, lai bērni ēstu veselīgāk, – jogurtā tiek “iemānītas” auzu pārslas. Dabiskās jogurta baktērijas iedarbojas un padara pārslas mīkstākas. Tiem tiek pievienotas arī dažādas piedevas, kas bērniem garšo, – zemenes, ķirši, bumbieri, smiltsērkšķi un vēl šokolādes gabaliņi. Izrādās, ka bērniem var iegaršoties arī veselīgi produkti.

Izcils produkts, kuru man atļāva palīdzēt gatavot, ir siera bumbiņas. “Mans piens” tās sauc par siera lodītēm. Tās, kuras es taisīju, tika apviļātas valriekstu drumstalās. Vēl klāstā ir ar maurlokiem; tomātiem un čili pipariem; tomātiem un baziliku; pistācijām un ar baravikām – pavisam kopā seši varianti. Produktu plašajā klāstā ir arī mērcītes – ar spinātiem; ar īstiem mārrutkiem; ar tomātiem un baziliku; ar dillēm; ar ķiplokiem. Un visās izmantotas tikai dabiskās garšvielas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Protams, ja ir piens, tad jābūt arī sviestam. Ilvija ir izdomājusi ļoti garšīgas kombinācijas. Man ļoti iegaršojās tomātu un bazilika sviests, kas spēj piešķirt itāļu ēdiena garšu pat vienkāršai maizītei. Bet ir vēl ar kurkumu un papriku; ar Latvijā audzētām kaņepēm; ar ķiplokiem un zaļumiem.

Jauka sakritība, ka mēs abas ar Ilviju novērtējam kurkumas pozitīvās īpašības. Kad izvēlējos, ko gatavot, ciemojoties “Veckūkuros”, es nezināju, ka “Mans piens” ražo produktu ar kurkumu. Ilvija gan teic, ka Latvijas pircējs šo labumu vēl nav īsti sapratis, bet gan jau ar laiku iepazīs un kurkumu iecienīs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.