Ilustratīvs attēls. No spēles “Jaunie Rīgas sargi”, kurā piedalās pāri par 1000 vidusskolēnu gan no latviešu, gan mazākumtautību skolām.

Kāda jēga? 10

– Krīzes situācijā valsts aizsardzības uzdevumu izpildē būtu jāiesaistās katram. Ne visi šaus, cits raks ierakumus, pārsies ievainotos, vārīs putru. Bet tiem, kas apguvuši Valsts aizsardzības mācību, ar priekšzināšanām būs vieglāk, – spriež virsseržants Andris Čečiņš. Šī mācība ir ļoti laba, lai jaunietis saprastu, vai turpmāko dzīvi saistīt ar militāro dienestu vai ne. 10. klases skolnieks Ernests Kristiāns Jantons, iepriekš mācījies lauku skolā, bet atnācis uz Alūksnes novada vidusskolu tāpēc, ka savu dzīvi grib saistīt ar armiju, darīt fizisku darbu, nevis sēdēt birojā. Ar ko piesaista skolotājs?

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

– Viņš ir interesants, tāds jautrs. Labi stāsta un prot labi parādīt fiziskos vingrinājumus, – saka Ernests un klasesbiedrene Marta Dzelzskalēja–Kalēja papildina:

– Ja nav veselības problēmu, iebildes “nevaru, negribu” skolotājs nepieņem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Abi jaunieši ir piedalījušies Jaunsargu nometnē un izcīnījuši tiesības 18. novembrī piedalīties parādē Daugavmalā, kur pirms gada soļoja viņu skolasbiedrs Artis Maksims, viens no tiem, kuri pirmie sāka apgūt Valsts aizsardzības mācību.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.