
Ķirbja zupa ar zirņiem 0
1 vidēja lieluma sīpols, 300 g nomizota ķirbja, 150 ml šķelto zirņu, 150 ml turku zirņu, 1/4 sarkanās paprikas, 3 nelielas daiviņas ķiploka, sāls, pipari pēc garšas
Abu veidu zirņus iemērc uz 5 stundām. Sīpolu sasmalcina, liek katliņā un eļļā viegli apcep. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un turpina cept uz vidējas uguns. Pievieno sīki sagrieztu papriku. Ik pa laikam apmaisa. Tad pievieno nelielos kubiciņos sagrieztu ķirbi, cep ~5 min. Pielej ūdeni, kad tas sāk vārīties, pievieno noskalotus izmērcētos zirņus un garšvielas. Vāra, līdz turku zirņi mīksti, bet šķeltie jau jūk ārā.