1934. gada 9. jūnijā 0

Pirms 80 gadiem, 1934. gada 9. jūnijā, pirmizrādi ASV piedzīvoja Volta Disneja multiplikācijas filma ”Mazā gudrā Vistiņa” (”The Wise Little Hen”).

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Lasīt citas ziņas

Tā skatītāji iepazina Disneja filmiņu un komiksu jauno varoni Donaldu Daku. Filmiņas fabula bija tradicionāla šim tēlam: Vistiņa lūdz Dakam palīdzību kukurūzas stādīšanā un novākšanā, taču blēdīgajai un slinkajai pīlei allaž ”sāp vēders”. Septiņu minūšu ilgā didaktiskā stāsta beigās Donalds Daks gūst mācību, kad cerēto gardumu vietā no Vistiņas saņem pudeli rīcineļļas. Tiesa, Donalds Daks filmiņā nebija galvenais varonis un arī turpmāk pildīja lielākoties otrā plāna lomas, tomēr 1937. gadā Disneja studijā tapa multiplikācijas filma ”Dons Donalds”, kurā jau darbojās viņa sirdsdāma Deizija Daka. Gadu vēlāk uz ekrāniem nonāca Daka māsasbērni Tiks, Triks un Traks, kā arī citi viņa radi. Mūsdienās Donalds Daks ir klasisks Rietumu popkultūras tēls un tam ir sava zvaigzne Holivudas zvaigžņu alejā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.