2040. gadā puse Oslo iedzīvotāju būs imigranti 0

Jau teju puse Oslo iedzīvotāju 2040. gadā būs imigranti, liecina Norvēģijas statistikas biroja prognozes.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

2040. gadā 70 procenti no Norvēģijas galvaspilsētā dzīvojošajiem pirmās un otrās paaudzes imigrantiem būs cēlušies no valstīm, kas atrodas ārpus Eiropas Ekonomiskās zonas. Šī ir pirmā reize, kad Norvēģijā tiek publicētas prognozes par imigrācijas tendencēm. Par imigrantiem Norvēģijas statistikas birojs uzskata cilvēkus, kuri ir pārcēlušies uz Norvēģiju no citām valstīm, kā arī tos, kuri dzimuši Norvēģijā, taču abi vecāki ir pirmās paaudzes imigranti.

Kā liecina Norvēģijas statistikas biroja prognozes, imigrantu īpatsvars Oslo iedzīvotāju vidū 2040. gadā būs 47 procenti, salīdzinot ar pašreizējiem 28 procentiem. Savukārt visā Norvēģijā imigrantu īpatsvars pieaugs no 12 procentiem šobrīd līdz 24 procentiem jeb no aptuveni 600 tūkstošiem pašlaik līdz pusotram miljonam 2040. gadā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Labējā Progresa partija, kas noskaņota pret imigrantiem, jau paziņojusi – prognozes apliecina nepieciešamību nekavējoties mainīt imigrācijas politiku. “Pārāk ilgu laiku Norvēģija bijusi pievilcīga valsts patvēruma meklētājiem un imigrantiem. Progresa partija uzskata, ka pienācis laiks ierobežojošākai politikai,” uzsver partijas līdere Sīva Jensena. “Jo būs vairāk imigrantu, jo būs grūtāk nodrošināt integrāciju.” Tādēļ politiķe rosina samazināt izsniegto uzturēšanās atļauju skaitu un novērst nepilnības imigrācijas politikā. “Mums ir jāatzīst, ka imigranti no dažādiem reģioniem rada atšķirīgus izaicinājumus integrācijai,” piebilst politiķe. “Norvēģijai joprojām ir nepieciešams darbaspēks, un darba tirgus imigrācija no Austrumeiropas rada pilnīgi citādus integrācijas izaicinājumus nekā imigrācija no Austrumāfrikas.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.