Praktiski
Receptes

35 gardas idejas pirkstiņuzkodām. Pamatā – siers! 0

Tematiskā avīze – “Piens un tā produkti”

• Siers, vārīts šķiņķis, speķa šķēlīte, sīpola ripiņa, pipargurķītis.

• Siers, novārītas ziedkāpostu rozetes, tomāts, paipalu ola, majonēze. Produktus sasmalcina un pilda šķiņķa tūtiņās.

• Basturmas (vītināta liellopu gaļa) rullīši ar siera krēmu un vīģi.

• Kausētais siers, paipalu ola, ķirštomātiņš, dilles. Visu saputo un pilda šķiņķa tūtiņās.

• Cieti vārītas olas pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumu. Pilda ar saputotu sviestu, sieru, olu dzeltenumiem, rotā ar laša strēmelītēm.


• Olas var pildīt ar vārīta šķiņķa, siera un zaļumu krēmu. Uz katras olas pusītes uzliek majonēzi
un tomāta šķēlīti.

• Tomātiem nogriež vāciņu, izņem sēklotni un pilda ar sarīvētu sieru, biezu krējumu, kam pievienota citrona sula, sāls, pipari, zaļumi.

• Tomātus var pildīt ar rīvēta siera un sakapātu marinētu sēņu masu, kam pievienots sakapāts sīpols, krējums, pipari, sāls, zaļumi.

• Uz rudzu maizes medaljona liek siera šķēli, vārītu paipalas olas pusi, konservētas mencu akniņas, zaļumus.

• Vējakūkas pilda ar siera salātiem (salātu varianti var būt dažādi).

• Uz graudu maizes kanapē liek kausētā siera piciņu, anšovu, uzber sasmalcinātus zaļumus.

• Uz rudzu maizes kvadrāta liek zaļumu sviesta krēmu, siera šķēlīti un tīģergarneli.

• Uz mazas kartupeļu pankūciņas liek zaļumu sviesta krēmu, kraukšķīgu bekona un siera šķēlīti.

• Uz šķīvja kārto frikadeļu (maltajā gaļā maizes vietā pievienots biezpiens vai kubiciņos sagriezts puscietais siers) iesmiņus ar sinepju krēmu un marinētiem gurķīšiem.

• Uz rudzu maizes grauzdiņa liek dūmotu vistu, ceptu sieru un brūkleņu ievārījumu.

• Uz baltmaizes kanapē liek teļa gaļas mini bifšteku, ceptu sieru un ananasa gabaliņu.

• Groziņus pilda ar siera salātiem (salātu veidi var būt dažādi).

• Uz rudzu maizes trīsstūrīša liek pikantu siera krēmu, kūpinātu šķiņķi un ananasa gabaliņu.

• Uz rudzu maizes kanapē liek kaņepju sviestu, ceptu sieru, kraukšķīgu bekonu un vīnogu.

• Uz iesmiņa kārto ceptu vistas fileju ar sieru, ananasiem un ķirštomātiņu. (Uz iesmiņiem var gatavot visdažādākos uzkodu variantus.)

• Svaiga gurķa muciņu pilda ar siera krēmu un rotā ar ķirštomātiņa pusīti (gurķu bekona un siera
šķēlīti. muciņām var izvēlēties dažādus siera salātus).

• Uz tostermaizes liek šķiņķi, siera salātus un marinētu šampinjonu.

• Lavaša tūtiņā pilda kūpinātas vistas, rīvēta siera, paprikas, svaigu gurķu salātus.

• Uz rudzu maizes kanapē liek siera krēmu, ceptu cūkgaļu, zaļo olīvu.

Saistītie raksti

• Uz tostermaizes liek salātu lapiņu, marinētu sieru, marinētu garneli un pusi vārītas paipalu olas.

• Cepta šķiņķa šķēlēs ietin sarīvētu sieru, iešķeltu dateli un mandeli.

• Nelielu ābolu pusītes pilda ar sieru un izcep.

• Kūpināta zuša gabaliņi ar krāsainiem siera krēmiem.

• Groziņi ar apceptiem spinātiem, siera kubiciņiem un ciedru riekstiem.

• Kūpināta laša gabaliņi ar siera vai biezpiena krēmu un dīgstiem.

• Rupjmaizes kanapē ar saputotu sviestu un sieru, bumbiera gabaliņš, piparmētra.

• Mazi siera pīrādziņi (var būt dažādu siera masu pildījumi).

• Blanšētas Savojas kāpostu lapiņas ar dažādu krāsu siera krēmiem.

• Svaigu gurķu laiviņas ar siera, garneļu un dīgstu krēmu.

• Siera čipsi ar biezpiena vai siera krēmu, apelsīna sukādēm.

LA.lv