Publicitātes foto

Apbalvoti Latvijas pērnā gada Gaismas nesēji 0

Šodien, 30. aprīlī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (LNBAB) jau astoto reizi pasniedza balvas konkursa “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs” uzvarētājiem, portālu LA.lv informēja LNBAB pārstāve Sanita Kitajeva.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Balvai bija pieteikti 52 darbīgi bibliotekāri no visas Latvijas, par kuriem lasītāji rakstījuši vēstules, lai pateiktu paldies un novērtētu viņu darbu. “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs” ir lasītāju balva un atzinība savam bibliotekāram.

CITI ŠOBRĪD LASA

Balvas “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs 2014” laureāti:

Kurzemes reģionā Balvu saņem Aizputes novada Kalvenes pagasta bibliotēkas vadītāja Inta Ruduka.
Piesakot Intu “gaismas nesēja” balvai, uzcītīga lasītāja raksta: “Mūsu bibliotekārīte ir ļoti sirsnīga, dzīvespriecīga, atsaucīga, atraktīva un radoša personība. Kalvenes pagasta bibliotēkā Inta nostrādājusi jau gandrīz 40 gadus, kuru laikā allaž rūpējusies un gādājusi par mūsu iedzīvotāju lasītprieku. Ar savu aktīvo darbību Inta aizrauj sev līdzi arī citus pagasta iedzīvotājus.”

Zemgales reģionā balvu iegūst Vecumnieku novada Valles pagasta bibliotēkas vadītāja Ingūna Kļaviņa.
Pieteikuma vēstulē par Ingūnu teikts: “Valles kultūras dzīve bez Ingūnas Kļaviņas nav iedomājama. Bibliotēkas vadītāja ir viena no pozitīvākajām personībām pagastā un novadā. Viņas darba vērtējumam jābūt – “Gaismas nesēja”. Ingūnas sapnis ir āra lasītava zem nojumes ar skaistiem un pamatīgiem koka galdiem un soliem. Īpaši ērta tā būtu apmeklētājiem, kuri izmanto bezvadu internetu arī ārpus bibliotēkas darba laika.”

Vidzemes reģionā balvu saņem Amatas novada Skujenes pagasta bibliotēkas vadītāja Vija Indriksone.
Par Viju Indriksoni raksta daudzi Amatas novada Skujenes pagasta iedzīvotāji, norādot:”Vija tiešām ir sabiedrības dvēsele. Paldies Vijai par to, ka ir “izvilkusi” no mājas pagasta iedzīvotājus. Tieši viņa ir aizrautīga dažādu aktivitāšu rosinātāja un uzturētāja. Vija cenšas aptvert un piepildīt gan cilvēku praktiskās, gan mākslinieciskās vajadzības. Viņa ir atsaucīga, draudzīga, smaidīga un vienmēr izpalīdzīga. Pie Vijas var ne tikai apmainīt grāmatas, bet arī vienkārši parunāties. Pagasta bibliotēka ir ļoti mājīga satikšanās vieta daudziem skujeniešiem. Paldies arī par to, ka mūsu pagasta seniorēm jau divas ziemas nav bijis laika gulēt un raudāt par savām kaitēm, jo galvā ir tikai domas par aušanu, dāmu pasākumiem un jauku kopābūšanu”.

Reklāma
Reklāma

Latgales reģionā par konkursa uzvarētāju kļuvusi Ludzas novada Ņukšu pagasta bibliotēkas vadītāja Žanna Vasiļevska.
Pieteicēji par Žannu raksta: “Tikai patiesi gaišs cilvēks spēj izgaismot ceļu arī citiem, ietvert savā dvēseles gaismā arī līdzcilvēkus un padarīt viņu ikdienu krāsaināku un bagātāku. Īpaša misija šiem cilvēkiem, gaismas nesējiem, ir attālajos lauku nostūros, kur tiek slēgtas skolas, likvidētas pēdējās darbavietas, kur ir ierobežotas iespējas kultūras pasākumu apmeklēšanai vai sevis pilnveidošanai. Labi, ka ir kāds, kas ar savu iekšējo spēku un enerģiju, ar siltu sirdi un atvērtību citus pulcina ap sevi, iedrošina, iepriecina un satuvina. Tieši tāda ir mūsu bibliotekārīte Žanna, darbu Ņukšu pagasta bibliotēkā uzsākusi pavisam nesen, 2013. gada 31.janvārī, bet cik ir izdarīts šī viena gada laikā! Žannas darbīgums un radošums priecē visus ciemata iedzīvotājus, visus bibliotēkas apmeklētājus.”

Pierīgas reģionā balvu saņem Ogres novada Ogresgala pagasta bibliotēkas vadītāja Jūsma Siliņa.
Pieteikuma vēstulē par Jūsmu lasām: “Jūsmai Siliņai piemīt īpašs dvēseles un sirds siltums. Viņa ir vienmēr laipna, atsaucīga, ieinteresēta. Cilvēki labprāt ar viņu dalās, jautā pēc padoma, uztic bēdas un priekus. Jāatzīmē, ka tieši saskarsmē ar veciem cilvēkiem un bērniem Jūsmai ir īpašas dāvanas, tomēr bibliotēkā gaidīts, uzklausīts un sadzirdēts jūtas ikviens – vai tas būtu pirmsskolēns, pusaudzis, jaunietis vai cienījama vecuma cilvēks. Tāpat kā viņas personvārds Jūsma, viņa ātri aizraujas un aizdegas par labām idejām un ir gatava iesaistīties un veltīt savus spēkus, lai darītu dzīvi labāku. Bibliotēka lielākoties dūc kā bišu strops, jo gadu gaitā Jūsma bibliotēku ir izveidojusi par mājīgu vietu, kur katrs var atrast sev atbilstošu nodarbi. Viss kopā mums ļauj apgalvot, ka tieši Ogresgala pagasta bibliotēkas vadītāja Jūsma Siliņa līdztekus citiem šeit dzīvojošiem lieliskiem cilvēkiem ir Gaismas nesēja mūsu pagastā.”

Biedrība direktore Olita Pričina-Voitika šogad vēlas īpaši uzteikt un izcelt aktīvos Latvijas pagastu iedzīvotājus, jo “pateicoties viņiem, mēs uzzinām, ka Latvijā ir daudz “gaismas nesēju”, un stāsti par bibliotekāriem ļauj mums aizceļot uz dažādām vietām Latvijā, ielūkoties pagasta ļaužu ikdienā un satikt cilvēkus, kuri ar savu darbu spēj padarīt līdzcilvēku dzīvi gaišāku”.

Galveno balvu arī šogad pasniegs Lattelecom, dāvinot katram “Gaismas nesējam” simt eiro dāvanu karti, savukārt ABLV Charitable Foundation katram uzvarētājam balvā sarūpējis mākslas albumu “Bez sienām”. Albumā apkopoti visi ABLV Bank kolekcijā ietilpstošie darbi topošajam Laikmetīgās mākslas muzejam. Par svētku sajūtu apbalvoto bibliotekāru mājās gādās arī Emīla Gustava šokolāde un konditoreja “Moora”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.