Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
9. decembris, 2014
Drukāt

Grilēts zandarts ar Kamambēras sieru, graudu maizi un redīsiem

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas:

* 2 zandarti* klaipiņš graudu vai citas maizes (var būt ne pirmā svaiguma)

* 2 paciņas Kamambēras siera (ļoti labs ir Valmierā ražotais)

* buntīte mazu redīsu ar visām lapiņām

* 3 ēdamkarotes olīveļļas

* pusēdamkarote citrona sulas

* sāls

* pipari

4 porcijas

PAGATAVOŠANA

Zandartus notīra, izfilē, apbārsta ar sāli un pipariem. Liek uz grila un pāris minūtes apcep no katras puses. Maizi gareniski sagriež lielās šķēlēs, apziež ar olīveļļu un grilē. Kamambēras siera ritulīšus pārgriež tā, lai tie paliek apaļi. Sieru nevar cept tieši uz grila restēm, jo iztecēs, tāpēc zem siera paliek, piemēram, folija loksni. Uzliek vāku vai citu folijas loksni un grilē īsu brīdi, kamēr karstums izrauj cauri. Mazus redīsus ar visām lapām rūpīgi noskalo. Ēdamkaroti olīveļļas sajauc ar citrona sulu, pievieno nedaudz sāls, lai veidojas emulsija. Ar to aplaista redīsus. Uz grilētās maizes šķēles liek zivi un sieru, piedevās pasniedz svaigos redīsus, ko bauda ar visām lapiņām. Košumam pievieno kādu ēdamu puķi, der mārpuķīte, vijolīte, kliņģerīte. Ļoti garšīgi ir kreses ziedi, tie ir pikanti, līdzīgi kressalātiem.

Pavāra piebilde

Var izmantot arī citu zivi, piemēram, asari, ko var grilēt veselu. Nesadalītu līdaku pirms grilēšanas gan labāk ietīt folijā. Labi garšo arī forele, bute vai dorada.

36,6 °C konsultants Raimonds Zommers, restorāna Kaļķu vārti šefpavārs

 

366_C_logo1

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+