Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Sestdiena, 10. decembris, 2016
20. jūlijs, 2015
Drukāt

Gurķi ziemai ar ērkšķogām. Neparasta recepte!

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas

(Četrām 1 litra burkām)

• 2 kg svaigu, nepāraugušu gurķu

• 300 g ērkšķogu

• 4–6 ķiploka daiviņas

• 2 saujas zaļumu (lauru lapa, upeņu un ķiršu lapas, diļļu kāti)

• Katrai burkai 4 melno piparu graudi un 2 krustnagliņas

• Maza mārrutka saknīte

Marinādei

• 2 l ūdens

• 4 ēdamkarotes sāls

• 6 ēdamkarotes cukura

• 150 ml galda etiķa

Gurķus nomazgā, nosusina un nogriež nedaudz no resnā gala. Ērkšķogas nomazgā un notīra.

Zaļumus, ķiploka daiviņas un mārrutka saknīti smalki sagriež.

Burkas apakšā ieliek mazliet zaļumu un ķiploka un mārrutka gabaliņus.

Traukā blīvi kārto gurķus, ērkšķogas un virsū uzber atlikušos zaļumus, ķiplokus un mārrutkus.

Gurķiem uzlej verdošu ūdeni, pēc 15 minūtēm to nolej katlā, uzvāra un atkal uzlej.

Trešajā reizē nolietajam ūdenim pievieno sāli, cukuru, etiķi un garšvielas.

Marinādi uz lēnas uguns vāra aptuveni 5 minūtes un piepilda burku līdz pašai augšai, uzliek metāla vāciņu un aizvalcē.

Rūpīgi sasedz un vēsumā liek tikai tad, kad burkas pilnībā atdzisušas.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+