Mobilā versija
-3.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
11. augusts, 2015
Drukāt

Gurķu šķēlītes saldskābā marinādē. Garšos pašiem un ciemiņiem!

gurki3
Sastāvdaļas

Gurķi- 8-9 kg
Sāls - 200 g
Cukurs - 100 g
Etiķis (9%) - 300 ml
Dilles, pētersīļu, selerijas zaļumi - 200 g
Ķiploki - 10
Melnie pipari - 30 graudiņi
Krustnagliņas - 20 gab.
Lauru lapas - 10 gab.
Sīpoli - 300 g

Marinādei: - 1 l ūdens
Sāls - 50 g
Cukurs - 25 g

Sastāvdaļas

Gurķus sašķiro pēc izmēra mazos (līdz 7 cm garos), vidējos (līdz 10 cm), lielos (10 cm).

Nomazgā, sagriež 1,5-3 cm biezos aplīšos.

Zaļumus noskalo, sagriež gabaliņos.

Notīra sīpolus un ķiplokus. Sīpolus izvēlas mazus (20-30 g) un izmanto veselus.

Litra tilpuma burkas apakšā liek sīpolu, ķiploka daiviņu, 15 – 20 g zaļumu, 2 – 3 melno piparu graudiņus, 2 – 3 g krustnagliņas, 1 lauru lapu, 1/2 tējkaroti sinepju sēklu un 2 ēdamkarotes 9% etiķa.

Tad burkās kārto gurķus un pārlej ar karstu marinādi.

Uzliek vāciņus un karsē uz lēnas uguns: puslitra burkas – 8 – 10 minūtes, litra burkas – 12 – 15 minūtes.

Kad karsēšanas laikā spilgti zaļie gurķi iegūst olīvu nokrāsu, temperatūra burkas iekšpusē ir sasniegusi 70 grādus un karsēšana jāpārtrauc.

Burkas hermētiski noslēdz ar vāciņiem, pēc tam atdzesē.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+