Foto – Shutterstock

Kā nogatavināt avokado?
 0

Nopirku avokado, jau nedēļu stāv uz palodzes, bet tikpat ciets kā pirkšanas brīdī. Vai iespējams paātrināt tā gatavošanās procesu?” Ineta B. Valmierā

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Akmenscietu avokado nav ieteicams pirkt, jo varbūt tas novākts tik zaļš, ka nemaz nespēj nogatavināties un drīz vien sapūst. Nenogatavojušies avokado nav arī tik aromātiski un gardi. Pērkot jāsajūt avokado gatavība –
tas nedrīkst būt pārāk mīksts. Ja auglī paliek pirkstu nospiedumi, tas ir pārgatavojies un iekšā jau būs sācis brūnēt (gatava avokado mīkstumam jābūt gaiši zaļam). Pataustot pusgatavu avokado, var just, ka tas ir mazliet mīksts – tā ir visdrošākā pazīme, ka auglis būs gards.

Ja avokado arī pēc nedēļas ir ciets, to var nogatavināt, ieliekot maisiņā kopā ar citroniem. Pārbaudīts līdzeklis: avokado nogatavojas 2–3 dienu laikā!

CITI ŠOBRĪD LASA

Tiesa, reti, bet ik pa laikam veikalos nopērkami avokado ar ļoti cietu miziņu. Pārgriežot izrādās, ka mīkstums ir gana labs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.