Mobilā versija
+3.5°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
30. janvāris, 2014
Drukāt

Kazas aknu pastēte ar dārzeņiem


Foto-Valdis SemjonovsFoto-Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas: 1 kg aknu, 270 g burkānu, 300 g selerijas, 3 ķiploka daiviņas, 100 g sviesta, sāls.

 

Kā gatavot?

Katlā (vēlams – čuguna) liek aknas, pārlej ūdeni, pieber sāli un vāra. Pēc 20 minūtēm pievieno burkānus, selerijas, nemizotas ķiploka daiviņas (ar mizu labāk saglabā aromātu) un vāra vēl aptuveni 20 minūtes. Atdzesē un visu sablendē. Pēc tam masu izspiež caur sietu. Pievieno sviestu un iekuļ pastētē. Liek traukos, atdzesē istabas temperatūrā un tikai tad ievieto ledusskapī.

 

Gatavoja krodziņa “Lāsīte” šefpavārs Ivo Lamberts.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+