Mobilā versija
Brīdinājums -0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
4. oktobris, 2013
Drukāt

Ķiploku saldēšana


Vai ķiplokus var arī saldēt? 
Agate Krūmiņa Ķekavas novadā

 

Ir produkti, kurus labāk nemaz nesaldēt, tostarp arī ķiploki un sīpoli. Iespējamie blakus efekti pēc atkausēšanas:

• ķiploki atslāņojas un kļūst ūdeņaini,

• ir zaudēta intensīvā smarža,

• vairs nav tāda iedarbības intensitāte, ko var uzskatīt arī par pozitīvu efektu – ķiploka dedzinošā, kairinošā iedarbība uz gļotādu kļūst mazāk intensīva,

• reizēm pēc atkušanas parādās rūgtena garša,

• lai gan veikalos var iegādāties labus maisiņus speciāli saldēšanai, kurus iespējams diezgan hermētiski aizvērt, vienalga pastāv liels risks, ka saldētavā visi pārējie produkti iegūst ķiploku smaržu…

Ja tomēr vēlas saldēt ķiplokus, viens no variantiem – tos samalt blenderī vai gaļas mašīnā un sasaldēt nelielos kubiņos. Labāk izvēlēties tāda lieluma, kuru var pievienot ēdienam vienā reizē, lai nevajadzētu pēc atkušanas saldēt vēlreiz. Otrs variants – maisiņos sasaldēt ķiplokus ar visu miziņu, pat neatdalītus no kāta, jo tad tik ļoti nezaudē ēteriskās eļļas. Izmēģinot saldēt ķiplokus, pati nonācu pie secinājuma, ka tā produktu var tikai sabojāt, zūd motivācija to izmantot pārtikā.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+