Ķiploku saldēšana
 0

Vai ķiplokus var arī saldēt? 
Agate Krūmiņa Ķekavas novadā

Reklāma
Reklāma

 

10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Ir produkti, kurus labāk nemaz nesaldēt, tostarp arī ķiploki un sīpoli. Iespējamie blakus efekti pēc atkausēšanas:

• ķiploki atslāņojas un kļūst ūdeņaini,

• ir zaudēta intensīvā smarža,

• vairs nav tāda iedarbības intensitāte, ko var uzskatīt arī par pozitīvu efektu – ķiploka dedzinošā, kairinošā iedarbība uz gļotādu kļūst mazāk intensīva,

CITI ŠOBRĪD LASA

• reizēm pēc atkušanas parādās rūgtena garša,

• lai gan veikalos var iegādāties labus maisiņus speciāli saldēšanai, kurus iespējams diezgan hermētiski aizvērt, vienalga pastāv liels risks, ka saldētavā visi pārējie produkti iegūst ķiploku smaržu…

Ja tomēr vēlas saldēt ķiplokus, viens no variantiem – tos samalt blenderī vai gaļas mašīnā un sasaldēt nelielos kubiņos. Labāk izvēlēties tāda lieluma, kuru var pievienot ēdienam vienā reizē, lai nevajadzētu pēc atkušanas saldēt vēlreiz. Otrs variants – maisiņos sasaldēt ķiplokus ar visu miziņu, pat neatdalītus no kāta, jo tad tik ļoti nezaudē ēteriskās eļļas. Izmēģinot saldēt ķiplokus, pati nonācu pie secinājuma, ka tā produktu var tikai sabojāt, zūd motivācija to izmantot pārtikā.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.