Foto-Aija Geida

Kolrābju salāti ar pikantu mērci
 0

Sastāvdaļas: 1 neliels kolrābis, 2 vidēji burkāni, 1 neliels zaļš ābols. Mērcei: 2 tējkarotes olīveļļas, 2 tējkarotes citrona sulas, 1 tējkarote kļavu sīrupa,1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu,⅓ tējkarotes maltu melno piparu, ⅓ – ½ tējkarotes sāls.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Kolrābi nomizo, ābolam izņem serdi, notīra burkānu. Visus sarīvē uz vidēji rupjas rīves. Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas un sakuļot tās ar dakšiņu, līdz mazliet sabiezē. Ja nav pie­ejams kļavu sīrups, to var aizstāt ar brūno cukuru un tējkaroti ūdens. Salātus atstāj ievilkties uz 10 minūtēm un tad pasniedz. Punkts uz i ir mērcīte. Ja sajauc tikai ar eļļu vai krējumu, garša nav tik aromātiska.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.