Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
8. augusts, 2014
Drukāt

Krāsainie tomātu asorti poļu gaumē (1)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Tomāti, koriandrs, lauru lapas, melnie un smaržīgie pipari, upeņu un ķiršu lapas, dilles, ķiploki, mārrutka sakne. Cukurs, sāls, 9% etiķis.

Mazaugļu tomātus konservē, veidojot savdabīgu dizainu. Puslitra burkās saliek visas garšvielas, virs tām – dažādu krāsu tomātiņus. Lielākajiem kātiņa iedobē izdur caurumiņus. Pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņu un ļauj nostāvēties 40 minūtes.

Pēc tam ūdeni nolej, precīzi izmēra tilpumu un lej katliņā. Uz litru ūdens pievieno 3 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkaroti rupjā sāls un uzkarsē. Kad uzvārījies, uz litru ūdens pievieno 1 ēdamkaroti 9% etiķa. Pārlej tomātus, burkas aizvāko, ietin biezā segā un atstāj 12 stundas. Uzglabā pagrabā vai istabā.

Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Pašu audzēti tomāti”

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Forsha recepte, glv. ,kad nav sarezgiti!

Draugiem Facebook Twitter Google+