“Vairāk saules”. Foto – Timurs Subhankulovs/Latvijas Avîze

Mazā Skolnieka pica. “Vairāk Saules” šefpavāra recepte 1. septembrim 0

Tuvojoties jaunā mācību gada sākumam, portāls LA.lv saviem lasītājiem piedāvā rakstu sēriju par gatavošanos skolas gaitām .

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Endijs Bērziņš: Mīklu gatavojot, raugs jāsajauc ar siltu ūdeni un cukuru un tikai pēc tam jāpievieno mīklai. Eļļu pievieno mīklai kā pēdējo. Mīklai vajadzētu 2-4 stundas pastāvēt istabas temperatūrā. Cepot picu mājas apstākļos, ir svarīgi uzkarsēt cerpeškrāsni līdz maksimumam (240 – 260 grādiem) jo picas parasti cep 300 grādos.

Kad krāsns ir uzkarsusi, pica jācep 5-8 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Picas mērci var pirkt gatavu, bet es to gatavoju šādi: apcepu vienu smalki sakapātu sīpolu un vienu ķiploka daiviņu, līdz vieglam dzeltenumam. Nedrīkst to pārcept līdz brūnumam.

Pievienoju baltvīnu, nosautēju un tad pielieku vienu budžu sakapātus tomātus bez mizas. To visu vāru 5-8 minūtes, pievienoju sāli, cukuru, piparus pēc garšas. Pašas beigās pielieku arī oregano jeb raudeni. Tad izrullē mīklu, cik vien plāni tas ir iespējams un apsmērē virspusi ar tomātu mērci. Uz vienas paplātes vajadzētu 4-6 ēdamkarotes šīs mērces.

Es mājās izrullēju mīklu uz cepampapīra un tad to lieku uz sakarsētās pannas cepties.

Daudzi dara nepareizi, liekot produktus, ko vēlas, uz picas un sieru pa virsu. Bet pareizi ir jāliek vispirms siers un tad produkti, kas sierā iekusīs iekšā. Pretējā gadījumā pica sulosies. Un uz picas var likt pildījumu – papriku, gaļu, desas, sēnes, ananasus un viss, kas cilvēkam var garšot uz picas.

Klasiskajā “Margaritas” receptē ir tikai picas mērce, siers un bazilika pesto. Picu var dalīt pa daļām un katrs bērns savai daļai var uzlikt tieši to, ko vēlas. Lai garšo!”

SOS ģimeņu ciematus atbalsta Latvijas izcilākie pavāri

Jau otro gadu Latvijas restorāni un kafejnīcas piedalās 1. septembra akcijā “Aizved savējos uz restorānu un palīdzi citiem tikt uz skolu!”. Šogad akcijā piedalās vairāk nekā 80 restorāni, kuri apņēmušies ziedot 10% no saviem dienas ieņēmumiem SOS bērnu ciematu ģimenēs augošo bērnu atbalstam un sagatavošanai skolas gaitām.

Akcijas organizētājs un patrons ir restorāna “Vairāk Saules” atraktīvais šefpavārs Endijs Bērziņš, kurš šajā akcijā iesaistījis daudzus savus draugus un darba kolēģus. “Daļai restorānu Eiropā jau tā ir tradīcija – ziedot daļu no pirmās skolasdienas ienākumiem SOS ciematu bērnu atbalstam. Prieks, ka mums ir izdevies šo tradīciju iedzīvināt Latvijā un kopīgiem spēkiem palīdzēt šiem SOS ciematu bērniem”, iepazīstinot ar gaidāmo akciju teica Endijs Bērziņš.

Valmieras SOS ciemata direktors Edijs Pētersons stāstot pa šīgada akciju, atklāja, ka pērn no šīs akcijas palīdzību saņēmuši 140 bērni kopā 8000 eiro apmērā.

Reklāma
Reklāma

Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs (Īslīcē un Valmierā), kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā – atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 140 bērni un jaunieši no visas Latvijas. SOS ģimeņu bērni, līdzīgi kā vienaudži, apmeklē tuvīnās apkārtnes skolas un bērnudārzus. 1. septembrī uz skolu dosies 112 skolas bērni, kuri aug SOS ģimenēs, un 5 no tiem ir pirmklasnieki.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.