Mobilā versija
+2.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
27. aprīlis, 2014
Drukāt

Omlete uz tomātu spilventiņa. Iedvesmojoša recepte

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Nepieciešams (vienai porcijai)

Ola – 1 gab.
Saldais krējums -10 ml

Mērcei
Sēnes – 20 gr
Saldais krējums – 10 ml

Piedevām
Ķirštomātiņi – 10 gab.
Bekons (vai šķiņķis) – 20 gr
Tumšais balzametiķis – 50 ml
Cukurs – 50-60 gr
Sāls – pēc garšas
Sojas mērce 20 ml
Sparģeļi – 2 dzinumi (pēc vēlēšanās)
Sviests – 10 gr
Ķiploki – 1 daiviņa

Pagatavošana

1. Sakuļ olu ar saldo krējumu omletes pagatavošanai.

2. Tomātus nomizo, sagriež šķēlēs un liek uz šķīvja. Virsū liek gatavo omleti.

3. Sparģeļus notīra ar nazīti, apvāra sālsūdenī un strauji pārliek aukstā ūdenī vai ūdenī ar ledu. Pārgriež visā garumā (lai neslīdētu uz šķīvja un minūti apcep karstā sviestā kopā ar ķiploku. Ļauj atdzist.

4. Olas čaumalu var izmantot ēdiena pasniegšanā: nogriež augšējo daļu, izmazgā ar ziepēm un sodu un kārtīgi izskalo. Nožāvē. Pilda ar sēņu musu, kas pagatavots, blenderī sasmalcinot sēnes kopā ar saldo krējumu.

5. Pasniedz ar apcepta bekona šķēlīti. Šķīvi rotā ar sojas-karameļu mērci, ko pagatavo, balzametiķi ar cukuru karsējot uz pannas līdz medus konsistencei. Ar šo mērci uzzīmējot uz šķīvja dažādus dekorus, iespējams piešķirt omletei neparastāku garšu.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+