Mobilā versija
Brīdinājums +0.5°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
12. augusts, 2016
Drukāt

Pikantais saldējums. Neparasta recepte

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

(Aptuveni 800 ml)

• 5 ēdamkarotes sakapāta bazilika

• 500 ml piena (3,5%)

• 250 ml saldā krējuma (35%)

• 150 g cukura

• 4 olu baltumi

• Šķipsniņa sāls

Mazā katliņā ielej pienu, pieber 50 g cukura, baziliku, sāli un uzvāra. Uzliek vāciņu un ļauj pusstundu pastāvēt, pēc tam sablendē viendabīgā masā.

Olas baltumiem pievieno atlikušo cukuru un ar mikseri saputo, līdz masa sabiezē un kļūst balta (aptuveni minūti).

Pieliek zaļo piena masu un sakuļ ar putojamo slotiņu.

Masu ielej pannā ar biezām malām un, nepārtraukti maisot, karsē līdz +80 °C (nedrīkst uzvārīt!).

Caur sietu izkāš atvēsinātā metāla bļodā un maisot atdzesē (aptuveni 10 minūtes). Pievieno saldo krējumu un izmaisa.

Uz stundu ievieto saldējuma gatavošanas mašīnā vai saldētavā (tikai tad vairākas reizes ik pēc stundas jāapmaisa, lai neveidojas vižņi).

Tādā pašā veidā var gatavot piparmētru lapiņu saldējumu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+