Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
22. oktobris, 2014
Drukāt

Pīlādžu ievārījums. Saimnieces Dzidras Tilkas recepte (1)

Foto - FotoliaFoto - Fotolia

Gatavām pīlādžu ogām noņem kātiņus, izlasa bojātās, nomazgā siltā ūdenī, pēc tam aplej ar verdošu ūdeni un tur 10–15 minūtes.

Šajā laikā pīlādžu ogas zaudē daļu rūgtuma. Ogu garša ievērojami uzlabojas, ja tās apmēram 24 stundas mērcē aukstā ūdenī. Uz 1 kg ogu ņem 1,3–1,5 kg cukura. Ja vēlas maigāku garšu, pusi ogu var aizvietot, piemēram, ar bumbieriem.

Ūdenī izšķīdina 1,3–1,5 kg cukura un uzvāra sīrupu. Verdošā sīrupā ieber plaucētās pīlādžu ogas un tur 10–12 stundas, tad masu karsē uz nelielas liesmas līdz vārīšanās temperatūrai.

Apmēram 100 oC temperatūrā masu tur 15–20 minūtes. Ievārījumu vāra uz nelielas liesmas 10–15 minūtes. Karstu ievārījumu pilda stikla burkās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Cik tad īsti ir vajadzīgais ūdens daudzums uz to 1 kg ogu?

Draugiem Facebook Twitter Google+