Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, apmeklējot mājražotājus pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2017”
Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, apmeklējot mājražotājus pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2017”
Foto – Zemkopības ministrija

Rupjmaize ar medu jeb prezidenta Vējoņa “Latvijas garša” 0

Raksturīgākais ēdiens, kas visvairāk asociējas ar jēdzienu “Latvijas garša”, joprojām ir tradicionālā rudzu maize ar kārtīgu medus kārtu, šodien apmeklējot izstādes “Riga Food 2017” Latvijas mājražotāju stendus, portālam laukos.lv atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Lasīt citas ziņas

“Man patiešām ir viens ēdiens, kas garšo vislabāk un bez kura es Latvijas garšu nevaru iedomāties. Tā ir kārtīga rudzu maize ar medu. Un piens, protams, arī klāt. Šīs garšas nāk jau no bērnības,” sacīja prezidents.

Viņš arī atzina, ka apbrīnas vērta ir Latvijas mājražotāju spēja piedāvāt arvien jaunu, garšīgus, neparastus un inovatīvus produktus, savukārt no izstādē piedāvātajiem mājražotāju produktiem viņam grūti izdalīt kādu īpaši garšīgāko.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Te ir tik plašs piedāvājums, ka ļoti grūti nosaukt kaut ko izdalīt. Viss ir ar Latvijas garšu, turklāt brīžiem tik neparastos veidos, ka grūti ko tādu iedomāties. Tas, ka Latvijas mājžotāji piedalās izstādē ar ļoti dažādu produkciju apliecina, ka esam gudri un inoovatīvi un protam izmantot tos produktus, kas izaudzēti pašu mājās. Tieši šie unikālie produkti kombinācijā ar to, ka pasaulē aug pieprasījums pēc bioloģiskās pārtikas, veicinās mūsu ražotāju spēju iziet pasaules tirgos, un tas noteikti ir jāatbalsta,” atzina Vējonis.

Tāpat viņš norādīja, ka patlaban kopumā pārtikas industrijā vērojams stabils saražotās produkcijas apjomu kāpums, un tas savukārt apliecina, ka mūsu produkti ir pieprasīti ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz Latvijas robežām, sasniedzot tādus eksotiskus reģionus kā Apvienotie Arābu Emirāti, Āfrika, Dienvidāzija.

Kā ziņots, no šodienas līdz 9. septembrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek izstāde “Riga Food 2017”, kurā piedalās arī vairāki desmiti Latvijas mājražotāju ar saviem pārtikas produktiem, tostarp, ar neprastām garšām, piemēram, aitas piena saldējums, aveņu mārrutki, ķiploku konfektes zirņu čipsi u.tml. Izstādes laikā par garšīgāko mājražotāju veikumu var balsot ar īpašiem žetoniem, tā nosakot labākos nominācijā “Tautas garša”.

“Riga Food 2017” piedāvā starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, šovus, kā arī meistarklases un degustācijas.
“Riga Food 2017” jaunākos produktus un pakalpojumus prezentē vairāk nekā 700 uzņēmumu no kopumā vairāk nekā 35 valstīm, tostarp Austrijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Čehijas, Dānijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas, Spānijas, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas un Meksikas.

Latvijas nacionālajā stendā tiks prezentēts 24 nozares uzņēmumu veikums.

Reklāma
Reklāma

Izstādē tiks rīkots produkcijas iepakojuma konkurss, Rīgas tējas diena un Latvijas nacionālais tējas turnīrs bērniem, bet pieaugušie varēs vērtēt Latvijas mazo aldaru un mājbrūvētāju veikumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.