Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
6. novembris, 2014
Drukāt

Smilšu cepumi ar apelsīnu miziņām. Maigs un aromātisks našķis

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock
Sastāvdaļas

2 olas
500 g miltu
0,5 tējkarotes sodas (dzēš ar citrona sulu)
Krējums 20% - 3 ēdamkarotes
1 apelsīns
90 g saldkrējuma sviesta
150 g cukura
Šķipsniņa vaniļas cukura

Pagatavošanas laiks: 70 min.

Pagatavošana

1. Olas kārtīgi samaisa ar cukuru, pievieno ar citrona sulu vai etiķi dzēstu sodu, 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas, krējumu un rīvētas 1 apelsīna un 1 citrona miziņas. Visas sastāvdaļas samaisa.

2. Izkausē un atdzesē saldkrējuma sviestu.

3. Sviestu pielej pie olām. Samaisa un pievieno iepriekš izsijātus miltus. Ātri iejauc mīklu. Ja mīkla līp pie rokām, ber klāt miltus tik ilgi, kamēr mīkla vairs nelīp. Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

4. Mīklu izrullē 0,5 cm biezā loksnē un ar formiņām izspiež dažādas figūriņas.

5. Cep cepumiņus cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 С, aptuveni 15 minūtes. Izdodas mīksti un ļoti aromātiski cepumiņi, kurus var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+