Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
17. oktobris, 2014
Drukāt

Šokolādes, mandeļu un apelsīnu tortīte. Ļoti vienkārši un gardi!

tortesokolades
Sastāvdaļas

100 g cepumu
50 g riekstu
70 g saldkrējuma sviesta

Krēmam:
0,2 l piena
0,2 l saldā krējuma (35%)
4 olas dzeltenumi
150 g rūgtās šokolādes
2 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
1 apelsīna miziņas

Pagatavošana

1. Cepumus un mandeles sasmalcina sīkos gabaliņos. Saldkrējuma sviestu izkausē un sajauc ar iegūtajām drupatām. Cepumu un riekstu pamatni ieklāj formā ar noņemamām malām, pirms tam tur ieklājot pergamentu. Atlikums noderēs rotājumam. Formu ar pamatni ieliek ledusskapī.

2. Pienā ielej saldo krējumu. Sarīvē apelsīna miziņu un pievieno pienam. Uzkarsē, nenovedot līdz vārīšanās temperatūrai, un atdzesē. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Nepārtraucot maisīšanu, pieber cieti un tievā strūkliņā pielej ar saldo krējumu sajaukto pienu. Sakuļ. Masu pārlej katliņā un uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, sakarsē līdz viršanas temperatūrai. Krēmu pavāra 5-7 minūtes un noņem no uguns. Šokolādi sagriež gabaliņos un pievieno krēmam, maisa, līdz izkūst. Atdzesē.

3. Krēmu pārlej cepumu pamatnei un pārber ar pāri palikušajām cepumu un mandeļu drupatām. Liek ledusskapī uz 7-8 stundām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+