Mobilā versija
Brīdinājums +0.5°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
23. jūlijs, 2014
Drukāt

Pikantā tomātu mērce

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Bez tomātiem grūti iedomāties ne tikai vasaras, bet visa gada ēdienkarti, jo gan svaigie, gan pārstrādātie tiek izmantoti dažādos ēdienos. Pašu audzēts smaržīgs un sulīgs tomāts vispirms jāizbauda svaigs, un tikai pēc tam garšu dažādošanai to pievieno citiem ēdieniem.

Sastāvdaļas:

(2 porcijas)

• 16 mazie tomātiņi

• 200 ml baltā jogurta bez piedevām

• 3 ķiploka daiviņas

• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

• 2 ēdamkarotes sviesta

• tējkarote augu eļļas

• tējkarote melno sinepju sēklu

• tējkarote kumīna sēklu

• ¼ tējkarotes kurkumas

• šķipsniņa Kajennas piparu

• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana. Uzvāra ūdeni. Blakus noliek bļodu ar ledusaukstu ūdeni. Tomātus 10 sekundes ieliek vārošā, pēc tam uzreiz – ledusaukstā ūdenī. Kad tomāti atdzisuši, tiem uzmanīgi novelk miziņu.

Smalki sakapā ķiploka daiviņas. Uzkarsē pannā eļļu un 30 sekundes apcep kumīna un melno sinepju sēkliņas. Tiklīdz sēkliņas sprakšķēdamas lec laukā no pannas, pievieno sviestu, sakapāto ķiploku, Kajennas piparus un kurkumas pulveri. Visu apcep (aptuveni minūti), tad pievieno sāli, jogurtu un uz ļoti mazas uguns maisot silda, līdz iegūst viendabīgu masa. Pievieno tomātus un, uzmanīgi maisot, karsē, līdz mērce sāk vārīties. Noņem no plīts un uzkaisa sakapātus pētersīļus.

Pikantā mērce garšo ar rīsiem un grilētu zivi.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+