Mobilā versija
-2.0°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
10. oktobris, 2013
Drukāt

Trīs veidu cepumi no biezpiena mīklas

saaljie_grozinji2

Ja ir laba recepte, no vienas mīklas var pagatavot daudz dažādu ēdienu un tad kā uz burvju mājiena uz galda parādās smalkmaizītes un dažādi sāļi un saldi kārumi. Šķiet, saimniece visu dienu pa virtuvi šiverējusi, kaut gan kopā ar cepšanu vajadzīgas vien pāris stundas!

 

Šī ir pārbaudīta, laba biezpiena mīklas recepte. No tās var pagatavot jebko – smalkmaizītes, saldos un sāļos groziņus, standziņas, radziņus, pat pīrāgus. Turklāt mīklas pagatavošana aizņem vien 20 minūtes. Ja produktus ņem divreiz vairāk, nekā uzrādīts receptē, mīklu sadala četrās daļās un pagatavo visus attēlos redzamos ēdienus, sanāk lielisks kafijas galds 8 – 10 viesiem.

 

Mīklai:

250 g biezpiena,

200 g mīksta sviesta,

250 g kviešu miltu,

1 tējkarote cepamā pulvera,

2 ēdamkarotes vaniļas cukura,

šķipsniņa sāls.

Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā. Mīkstu sviestu sajauc ar biezpienu un mīca tik ilgi, līdz iegūst viendabīgu masu. Izsijā miltus, pievieno sāli, cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Maisījumu pievieno biezpiena masai un rūpīgi izmīca, līdz vairs nelīp pie rokām. Mīklai jābūt mīkstai, eļļainai. To ietin pārtikas plēvē un noliek uz pusstundu vēsumā atpūsties.

 

 

Cukurotie trīsstūrīši

cukuroti_triistuuriishi200 g baltā cukura.

Mīklu izrullē aptuveni 2 – 3 mm biezumā un ar glāzi izspiež aplīšus. Tos ar vienu pusi izmērcē cukurā, saloka uz pusēm (ar cukuru uz iekšpusi), tad atkal iemērc vienu pusi cukurā un pēc tam arī to ieloka uz iekšu. Sanāk trīsstūris, kuram virspusi iemērc cukurā un tad ar nesacukuroto pusi liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep +180 °C temperatūrā aptuveni 20 minūtes, līdz trīsstūrīši kļūst zeltaini brūni. Sanāk kā kārtainā mīkla, jo katra cukurotā kārtiņa izcepas atsevišķi. Gardi un kraukšķīgi!

 

 

 

 

 

Riekstu ruletītes

riekstu_ruletiites30 g lazdu riekstu,

100 g cukura,

1∕2 tējkarotes malta kanēļa,

1∕3 tējkarotes kardamona,

1∕3 tējkarotes malta muskatrieksta.

No mīklas izviļā bumbiņas aptuveni 3 cm diametrā. Tās izrullē vienā virzienā, līdz veidojas iegarens aplis. Vienu pusi ieliek cukura un garšvielu maisījumā, nedaudz uzspiež, lai tas labāk pielīp mīklai. Tad noliek ar aplipušo pusi uz augšu, uzber samaltus lazdu riekstus un satin stingrā ruletītē. Tās virspusi vēlreiz iemērc cukura un garšvielu maisījumā. Cep +180 °C temperatūrā 20 – 25 minūtes. Sanāk gardas mazas smalkmaizītes ar mīkstu vidiņu un riekstu garšu.

 

 Kraukšķīgie salmiņi

kraukshkjiigi_kakao_salminji2 ēdamkarotes kakao pulvera,

3 ēdamkarotes cukura,

1 ēdamkarote skābā krējuma.

No mīklas izrullē kvadrātu aptuveni 2 mm biezumā. Uzsmērē skābo krējumu un pārkaisa ar pusi no kakao pulvera un pusi no cukura. Aizloka un atkal izrullē 2 mm biezumā. Pārkaisa ar atlikušo cukuru un kanēli. Sagriež mīklu 1 cm biezās strēmelēs un tās satin spirālē. Cep +180 °C temperatūrā 15 minūtes. Iznāk gardi un kraukšķīgi salmiņi.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+