Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
8. septembris, 2015
Drukāt

Vārīti pīrādziņi ar siera pildījumu. Ideāla garša!

piradzini2
Sastāvdaļas

4 porcijām
250 g miltu
3 olas
Sāls
250 g saldētu spinātu
1 šķēle sakaltušas maizes
2 sīpoli
100 g vītinātas vai žāvētas gaļas
2 ēdamkarotes eļļas
200 g maltas teļa gaļas
Pipari
Muskatrieksts
½ tējkarotes kaltēta majorāna
1,5 l dārzeņu buljona
50 g sviesta
50 g svaigi rīvēta Goudas siera
Milti darbvirsmas apkaisīšanai

Pagatavošana

Gatavošanas laiks:
apm. 30 minūtes
(jāparedz laiks uzbriešanai, vārīšanai un nogatavināšanai)
Katrā porcijā apm. 485 kcal/2029 kJ
27 g olbaltumvielu, 18 g tauku, 53 g ogļhidrātu

1 No miltiem, divām olām, šķipsniņas sāls un trim ēdamkarotēm ūdens pagatavo mīklu, noliek uzbriest 30 minūtes. Atkausē spinātus. Maizes šķēles iemērc ūdenī.
2 Sīpolus nomazgā, sakapā, vītināto gaļu sagriež. Visu apcep sakarsētā eļļā. Pievieno malto teļa gaļu, apcep. Aptuveni pēc piecām minūtēm iemaisa spinātus, masu pavāra vēl piecas minūtes, tad noņem no uguns. Nospiež maizes šķēles, pievieno gaļas masai, pieliek olu, pieber sāli, piparus, rīvētu muskatriekstu un majorānu.
3 Mīklu izveltnē uz miltiem apkaisītās darbvirsmas. Izgriež 12 x 12 cm lielus kvadrātus, uz katra liek ēdamkaroti pildījuma. Malas apziež ar ūdeni, kvadrātus pārloka trīsstūra formā. Maliņas aizspiež.
4 Uzkarsē dārzeņu buljonu, tajā 10 minūtes vāra pīrādziņus. Pirms pasniegšanas pārlej ar kausētu sviestu un pārkaisa ar rīvētu sieru.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+